Ćao, nema više: Ovo je kraj jedne teniske ere - Rodžer Federer odlazi u penziju!

Autor:

Sport

13.07.2022

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodno se može reći da se ovakva odluka i očekivala.

Ćao, nema više: Ovo je kraj jedne teniske ere - Rodžer Federer odlazi u penziju!

Foto: Tanjug/AP

Ponedeljak 11. jul svakako će biti upisan u anale teniskog sporta. Prvi put nakon pune dve i po decenije, najbolji švajcarski teniser i jedan od najboljih igrača ovog sporta u njegovoj istoriji Rodžer Federer, ostao je bez plasmana na ATP listi.

Čini se da je i sam Rodžer shvatio da od igranja tenisa na najvišem nivou nema ništa i čini se da je i sam nagovestio kraj jedne velike karijere:

- Volim da pobeđujem, ali ako više ne možete da se takmičite, onda je bolje da prestanete. Ne mislim da mi je tenis potreban, usrećuju me sada druge stvari, kao kad sin uradi nešto dobro ili kad ćerka donese dobru ocenu iz škole - istakao je Rodžer Federer u intervjuu za holandski „Algeman Dagblad“ i dodao:

- Tenis je deo mog života, ali nije ceo moj identitet. Želim da budem uspešan u drugim stvarima, da uložim svu svoju energiju u biznis, iako to ume da zaboli ponekad više nego što bi trebalo. Znam da karijera profesionalnog tenisera ne može večno da traje i to je ok, prihvatam to - zaključio je Federer uz napomenu da se čudno osećao posmatrajući nedavno završeni Vimbldon putem malog ekrana prvi put od 1998. godine.

 

Rodžer Federer je rođen u Bazelu 8. avgusta 1981. godine. Osvojio je ukupno 20 Grend slem titula i trenutno je rekorder Vimbldona sa osam trofeja. Na čelnu poziciju ATP liste prvi put se popeo sada već davnog 2. februara 2004. godine.

Švajcarac ima i dve medalje sa Olimpisjkih igara, zlato 2008. u dublu i srebro osvojeno četiri godine kasnije. Sa teniskom reprezentacijom Švajcarske osvojio je Dejvis kup 2014. godine, kao i Hopman kup 2001, 2018. i 2019. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading