Novi skandal potresa teniski sport: Englezi izneli neverovatne podatke kada je doping u pitanju!

Autor:

Sport

19.06.2022

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je na pomolu novi teniski skandal neviđenih razmera?

Novi skandal potresa teniski sport: Englezi izneli neverovatne podatke kada je doping u pitanju!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Mateo Beretini

Engleski "Dejli Mejl" danas je izneo neverovatne podatke kada je doping kontrola u pitanju. Naime, britanski medij ističe da su vodeći teniseri sveta tokom prethodne godine obavili znatno manje doping testova nego što to ITF zahteva i iznose činjenicu da teniseri mogu sami da zakažu testiranja.

- ITF je optužen za popuštanje mera protiv dopinga, nakon što je istraga "Dejli mejla" pokazala da ovo telo dozvoljava najboljim svetskim igračima da sami zakažu testove na doping. Igrači su pozvani da obezbede termine za testove na doping krvi pre ovogodišnjeg Majami Opena, metod za koji stručnjaci za borbu protiv dopinga kažu da ostavlja mnogo prostora za prevarante koji žele da izbegnu otkrivanje. Prema pravilima ITF svi doping testovi moraju da budu "bez obaveštenja", osim u izuzetnim okolnostima. Ipak, 2021. godine ITF je upozorio igrače u 16 odsto slučajeva testiranja za biološki pasoš (ABP), alat koji se koristi za otkrivanje krvnog dopinga - prenosi "Dejli Mejl".

Foto: Tanjug/AP

VElika trojka svetskog tenisa

 

Istovremeno Englezi i iznose tačan broj doping testova koje su tokom 2021. godine uradili teniseri koji čine veliku trojku ovog sporta:

- U 2021. godini Rodžer Federer je testiran devet puta, Rafael Nadal 12, a Novak Đoković 13 puta - iznosi "Dejli Mejl", a prenose "Večernje Novosti"

"Pandorina kutija" je otvorena. Da li će teniski sport doživeti određene konsekvence zbog svega navedenog, ostaje nam da vidimo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading