Časopis "Borba" oprostio se od Ljubomira Dabovića: Prijatelj, saradnik, ljudina!

Autor:

Vesti

19.06.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa časopisa "Borba" emotivnom porukom oprostila se od nedavno preminulog generalnog direktora "Medijske mreže" Ljubomira Dabovića Dabe.

Časopis "Borba" oprostio se od Ljubomira Dabovića: Prijatelj, saradnik, ljudina!

Foto: ST/P.Divac

Njihovu poruku prenosimo u celosti:

S velikom tugom i bolom oprostili smo se od kolege, ali pre svega velikog prijatelja “Borbe”, Ljubomira Dabovića Dabe. Generalni direktor kompanije “Medijska mreža”, izdavača dnevnog lista Srpski telegraf i portala Republika, napustio nas je iznenada u 67. godini. Duže od šest godina bio je na čelu ove uspešne kompanije, koja je uspela za kratko vreme da postane jedan od vodećih medijskih izdavača.

Od dolaska u zgradu “Borbe” postao je prijatelj i prvi komšija, uvek prisutan i zainteresovan za sve šta se događa u našoj zgradi i uvek sa željom da se uključi i pomogne. Nijedan događaj, proslava, godišnjica “Borbe” nisu protekli bez našeg Dabe. Našu redakciju bodrio je od samog početka, nesebično deleći savete kao stariji i iskusniji kolega. U najlepšem sećanju će nam ostati njegov neprikosnoveni karakter i široki osmeh, koji je svakodnevno imao za svakog od nas. Bio je ljudina, poseban, duhovit, srdačan, energičan… Voleo je ljude, a ljudi njega još više.

Foto: Republika

 

Iako Dabe više nema, u nama ostaje osećaj da ćemo ga sresti u Holu Ive Andrića, koji se nalazi između prostorija Borbe i Srpskog telegrafa, da će nas pozdraviti, razgaliti, potapšati po ramenu, kao što je to činio svakodnevno. Ipak, iako svesni da se to neće desiti, njegov dobri duh ispunjavaće prostorije u kojima smo se zajedno družili i sarađivali.

Ostaju nam tuga i uspomene na njegovu neizmernu dobrotu, plemenitu dušu, nesebičnost, pravednost… Ne kažemo ovo samo zato što je običaj da se o pokojniku govori sve najbolje, već zato što je naš Daba zaista bio pravi prijatelj, netipičan blagorodni direktor, odan porodici i čovek dostojan poštovanja. Njegovi najbliži mogu biti ponosni što su imali supruga, oca, dedu, brata, rođaka… Mi iz “Borbe” možemo biti ponosni što smo imali odanog prijatelja, saradnika, poznanika…-

Kako je, direktore?

- Šta god rekao, čini mi se da je malo za ono što je naš Daba bio. Čovek velike dobrote, s kojim sam sarađivao, družio se, putovao, išao na utakmice… Uvek je bio spreman na šalu, veliki zvezdaš, borac, nesebičan prijatelj… Siguran sam da ću se još dugo osvrtati Borbinim hodnicima u nadi da ću čuti Dabin glas i njegovo. “Kako ide, direktore?” - istakao je Andrija Jorgić, direktor “Borbe”.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

 

Borbino priznanje za saradnju i podršku

- U prostorijama gde je nekada bila redakcija lista Borba danas stanuje redakcija Srpskog telegrafa. Povodom obeležavanja jubileja 100 godina Borbe Ljubomir Dabović primio je nagradu u ime Srpskog telegrafa i portala Republika za saradnju i podršku našem časopisu, koju su pružali od prvog dana - piše ovaj časopis.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading