Nisam razočaran, ali sam tužan: Goran Ivanišević objasnio razloge poraza najboljeg tenisera sveta na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

04.06.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je svima pao poraz još uvek najboljeg tenisera sveta, u četvrtfinalu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske.

Nisam razočaran, ali sam tužan: Goran Ivanišević objasnio razloge poraza najboljeg tenisera sveta na Rolan Garosu!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Novak Đoković je zaustavljen u četvrtfinalu Grend Slem turnira u Parizu, a u danima nakon ovog susreta mnogi još uvek sumiraju utiske. Jedan od onih koji ni do dan, danas ne može da se pomiri sa porazom, jeste trener srpskog teniskog kralja, Goran Ivanišević.

Povodom svega što je viđeno na pariskoj šljaci Ivanišević je izjavio:

- Moram da budem brutalno iskren za početak, ne mogu da spavam. Ne mogu da kažem da sam razočaran, ali sam tužan. Nije bio savršen meč ni sa jedne strane. Rafa nije odigrao spektakularan meč, ali je odlučivao govor tela, od prve do poslednje sekunde, Rafin govor tela i Novakov govor tela. Upozorio sam ga, čak sam vam rekao novinarima da bi početak meča mogao da bude odlučujući, ali opet je bio loš početak... A onda, posle preokreta u drugom setu, neshvatljivo je kako je odigrao treći. Kao da mu je nedostajalo energije i da nije dovoljno verovao da može da pobedi. Ne možete to sebi dozvoliti protiv Rafe, jer je ovo njegov turnir - istakao je Ivanišević

Republika

Foto: Starsport

Goran Ivanišević i Novak Đoković

 

Ivanišević nije mogao, a da ne prokomentariše i ponašanje publike:

- Znali smo da će tako biti. Pre meča sam iz poštovanja rekao da će 80 odsto navijati za Nadala, ali u stvarnosti je bilo 99,9 odsto publike za Rafu. Jedino što mi se ne sviđa i što je zaista nepravedno je da publika izvižda Đokovića kada je ušao na teren. Mislim, on je igrač broj 1 na svetu i osvojio je 20 grend slem titula. Nema razloga za tako nešto, voleli ga ili ne, trebalo bi da ga poštujete. Posle navijajte za Rafu, naravno da smo znali da će tako biti. Ne znam da li je Novaku to smetalo ili ne. Naučio je kako da se nosi sa tim i to, po mom mišljenju, ne može biti izgovor. Želim samo da kažem još jednu stvar o kojoj nisam želeo da pričam pre meča. Potpuna je besmislica da je Novaku bilo bolje da igra noćni meč. Ako se vratimo dve godine unazad, Nadal je osvojio Rolan Garos u oktobru kada je temperatura bila deset stepeni. Pričalo se da je Novak uveče favorit, ali za tu priču nema osnova, čak mislim da je noćni meč odgovarao Rafi.

Na kraju je Ivanišević i objasnio razloge poraza Novaka Đokovića:

- Pročitao sam mnoge komentare i analize u kojima se naglašava Rafin napad sa forhendom niz liniju. To je tačno, ali Novakov bekhend nije bio tako dubok i prodoran kao što je obično, loptica je često sletala na sredinu terena ili na idealno mesto za Rafu za napad. Kada je Novak počeo više da koristi bekhend niz liniju, zamah u drugom setu se promenio, a onda je i njegov bekhend na daljinu postao jači. Rafa je iskoristio ono što mu je Novak dao. Nadal je kralj i vlasnik ove podloge i ne dozvoljava da imate propuste, plaćate ih odmah - zaključio je Goran Ivanišević u razgovoru koji prenosi "Kurir".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading