PREOKRET NA INDIJAN VELSU: Ukoliko se Đokovič ne pojavi na turniru dobija DRAKONSKU kaznu?

Autor:

Sport

09.03.2022

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi problemi za srpskog tenisera!

PREOKRET NA INDIJAN VELSU: Ukoliko se Đokovič ne pojavi na turniru dobija DRAKONSKU kaznu?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković saznao je potencijalne rivale na Mastersu u Indijan Velsu, ali i pored toga njegovo učešće na turniru je pod velikim znakom pitanja.

Srpski teniser nema potvrdu da je vakcinisan i kao takav nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države. Kao i u Australiji, čeka se specijalna dozvola američkog Centra kontrolu i prevenciju bolesti, ali neizvesno je da li će ona stići.

Ukoliko se ne pojavi na turniru u Kaliforniji Novaka bi mogla da očekuje velika novčana kazna. Naime, ukoliko teniser ne odustane od turnira do postavljenog roka, a ne pojavi se na njemu i nije u pitanju povreda, ATP ima pravo da izrekne novačanu kaznu. Ona za prvi prekršaj iznosi 20.000 dolara, za drugi 40.000, a za svaki sledeći čak 80.000. Ovi iznosi određeni su za prvih deset igrača, dok su za slabije rangirane tenisere kazne manje.

 

 

Ipak, nije jasno kako bi ATP gledao na Đokovićevo nepojavljivanje na turniru i da li bi mu progledao kroz prste, s obzirom da odlazak u Ameriku ne zavisi od njega, već od kovid mera koje su trenutno na snazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading