Konstrakta PROGOVORILA o pobedi, otkrila ISTINU o nastupu i pesmi! I šta ćemo SAD?

Autor:

Zabava

09.03.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Đurić Konstrakta za naš portal govorila je o svojoj pobedi na Beoviziji i tom prilikom se dotakla svog nastupa i pesme koja je izazvala pravu buru u javnosti.

Konstrakta PROGOVORILA o pobedi, otkrila ISTINU o nastupu i pesmi! I šta ćemo SAD?

Foto: ATA Images

Konstrakta na Beoviziji

Pobednica ovogodišnjeg izbora Pesme za Evroviziju Ana Đurić Konstrakta ekskluzivno u intervjuu za Srpski telegraf otkriva kako se nosi s iznenadnom popularnošću budući da nije sanjala da će nas baš ona predstavljati na Evrosongu u Torinu. Iako njenu pobedu pojedini pokušavaju da politizuju, ona tvrdi da je svoja i trenutno je fokusirana samo na jedno, a to je da Srbiju promoviše na što bolji način u Italiji. Čak su u njenoj koreografiji neki prepoznali skrivene poruke i podršku Ukrajini iako je, kako ističe, ceo koncept nastao mnogo pre ratnih sukoba s Rusijom.

Republika

Foto: ATA Images

Konstrakta o pobedi na Beoviziji

Da li je tačno da si kroz scenografiju u jednom trenutku podržali Ukrajinu?

- Nije tačno da sam kroz scenografiju u jednom trenutku podržala Ukrajinu, kako su to neki protumačili. Scenografija je definisana pre nego što se sukob pretvorio u ovo što sada imamo. Ne podržavam ubijanje civila, u svakom slučaju.

Da li je korona uticala na nastanak numere i u kojoj meri?

- Samo u toj meri u kojoj sam imala više vremena za razmišljanje.

Republika

Foto: ST/ V. Lukić

 

 

Cenim Lukasovu duhovitost

Šta poručuješ Lukasu nakon njegovih opaski da bi možda i on pobedio da je na bini u lavoru oprao noge?

- Aci poručujem da cenim duhovitost.

Koliko si radila na stvaranju pobedničke kompozicije?

- Pesma "In corpore sano" je nastala još početkom prošle godine, čini mi se. Tada smo počeli da radimo na triptihu - tri pesme za koje postoji jedan integralni video na kanalu Zemlje gruva. Lagano smo radili, bez presije. Nama se ne žuri, nismo pod pritiskom hiperprodukcije. Radimo dok ne kažemo: "To je to, puštaj."

Kog je žanra tvoja muzika?

- Iskreno, nemam pojma. To je kao neki asemblaž (spoj) svega i svačega. Poslednje stvari koje radim su uglavnom storiteling, u nekom dens okruženju.

Republika

Foto: Youtube.com Printscreen

 

 

Zvala sam Saru da joj kažem da za mene ona nije golotinja

Da li te je Sara Jo pozvala da čestita na pobedi? Kako komentarišeš njene kisele face posle proglašenja pobednika?

- Čestitala je odmah posle proglašenja. I ja sam nju zvala, takođe, da joj kažem da ne podržavam izjave u kojima se navodi da je konačno zakopčana žena u godinama pobedila golotinju. Za mene je to pogrešan pravac razmišljanja, još jedan od načina da se razvrstavamo i prebrojavamo, a spora nema. Treba da cenimo to što imamo ozbiljne izvođače poput Sare. Kisele face videla nisam i ne verujem da ih je bilo.

Koje izvođače privatno slušaš?

- Svašta, ali baš svašta - Litl Simz, Marina Sati, Stromaj, Ljiljana Petrović Batler, Burna Boy, Zoe Kida, Divanhana, Bojana Vunturišević, Tam.... Ma na razne strane idem, ne mogu ih obuhvatiti, nemoguće je.

Da se nisi prijavila za učestvovanje na Pesmi za Evroviziju, koja pesma bi, prema tvom mišljenju, pobedila?

- Ne mogu da odgovorim jer sam upoznala sve te ljude tamo i svi su mi divni. I sad, vezujem pesme uz njih i ne mogu da odgovorim. Doduše, jasno je i da Zoe Kida volim ponajviše.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com

 

 

Zendaja podržala Konstraktu

Od kada je proglašena pobednicom Pesme za Evroviziju fama oko nje se ne stišava, a sad je dospela i na visoko šesto mesto pesama čiji tekstovi se najviše pretražuju u svetu. Na najpopularnijem sajtu za tekstove numera Geniusu Konstraktina pesma "In corpore sano", kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Italiji, našla se među pesmama čuvenih stranih izvođača, kao što su Kanje Vest, Ed Širan i Kamila Kabeljo. Pesma talentovane Srpkinje je na listi između dve numere američke glumice i pevačice Zendaje, koja tumači glavnu ulogu u veoma popularnoj seriji "Euforija", a upravo ona je podelila celu listu 10 najtraženijih pesama, uključujući i Konstraktinu.

Kako komentarišeš to što si u trendingu u 15 zemalja?

- Nadam se da je to dobro za nas i da ćemo održati plamen ili bar plamenčić do Evrovizije. Samo lagano s hajpom, euforijom.

I kao što se pitaš na kraju svoje pesme, reci ti nama "I šta ćemo sad"?

- Ni to ne znam, ali znam da prija kad se skineš s mreža i šetaš. Tako više dana.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

EVA RAS: Konstrakta je kao Hitler, on je sortirao ljude na zdrave i bolesne

Glumica i spisateljica Eva Ras ogorčena je na Konstraktu zbog pesme "In corpore sano", koju je nazvala fašističkom, a pevačicu je uporedila s Hitlerom jer je, prema njenom mišljenju, ona uvreda za sve bolesne ljude, pa tako i za nju samu.

- Ta rečenica da "umetnica mora biti zdrava" direktno je bila uvreda protiv mene! Sad mi je nedavno izašao novi roman, znači ja, prema njenom mišljenju, nisam umetnica zato što me 20 godina leče od raka. Ja imam 82 godine i ja se vrlo dobro sećam Drugog svetskog rata, to je Hitler radio, da sortira ljude na zdrave i bolesne - rekla je Eva u jednoj emisiji i obrazložila:

- Ja ne znam šta je njih inspirisalo na to, ali mene je jeza podilazila kad sam to slušala, a kad sam te latinske rečenice prevela na Guglu, onda sam bila potpuno šokirana da je to jedna fašistička pesma koja govori protiv bolesnih ljudi, a na planeti Zemlji više je bolesnih nego zdravih. I da ona forsira da je upala jetre ružna, pa nije ružna. Vi morate živeti s tim!

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sanyo

10.03.2022 17:37

Pa mislim da ce u Italiji osvijiti prvo mesto ali od pozadi.