PRLJAVO I BESKRUPULOZNO! Zapad grmi na Novaka: POVUCI SE, VIŠE!

Autor:

Sport

08.03.2022

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne puštaju Novaka na miru!

PRLJAVO I BESKRUPULOZNO! Zapad grmi na Novaka: POVUCI SE, VIŠE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Žreb za Indijan Vels održaće se u noći pred nama, a iako smo se nadali, sva je prilika da u Kaliforniji nećemo gledati Novaka Đokovića s obzirom da su kovid mere u SAD i dalje na snazi.

I pored toga srpski teniser i dalje nije zvanično odustao od turnira što znači da bi mogao da se nađe u žrebu. To je posebno zasmetalo Belgijancima koji smatraju da je Novak davno trebalo da se povuče sa turnira. 

- Uz pravila koja su još na snazi u SAD on u principu ne može da se takmiči. Ipak, na nekoliko sati do početka žreba, njegovo ime je još na listi učesnika - piše "Le Soar".

Dalje se u tekstu dodaje:

- Na prvom grend slemu sezone, ime Srbina je i dalje bilo na listi učesnika uoči žreba. Posle niza zapleta, morao je da napusti zemlju pošto su vlasti otkazale njegovu vizu. Duga saga o kojoj je potrošeno dosta mastila i koju Nole svakakao ne bi želeo da oživi sada sa američkim vlastima. Ipak, zašto bi se našao u takvoj situaciji kada svi dobro znamo da ne može legalno da uđe u Kaliforniju? Njegovo ime na listi učesnika na nekoliko sati pre žreba predstavlja problem. Hoće li ili neće igrati, pitanje njegovog učešća trebalo je davno rešiti pre nego se oživi australijska epizoda -

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Belgijski dnevnik u svemu vidi "aferu" i navodi da je žrtva Portugalac Žoao Souza.

- Da se osvaja 20 grend slem titula povukao sa takmičenja, omogućio bi prvoj rezervi, Žoau Souzi da direktno uđe u glavni žreb. S druge strane, ne objavljujući odluku da se povukao, ili da će učestvovati (mada ne vidimo kako), Đoković bi mogao da natera Portugalca da igra dva kvalifikaciona meča kako bi došao do prvog kola turnira. Neobična situacija koja svakako stresira Souzu. O Novaku će se još jednom pričati zbog nečeg što nema veze sa njegovim igrama - komentarišu Belgijanci.

Novak je verovatno čekao promenu pravila vezano za kovid s obzirom da je tamošnji Senat izglasao odluku o ukidanju mera, ali vremena je ipak bilo malo da se ta odluka verifikuje na dodatnim nivoima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading