NOVAK PROMENIO SVETSKU POLITIKU: SZO iznela ZVANIČAN STAV - Australija neosnovano MALTRETIRA Đokovića zbog vakcine!

Autor:

Sport

13.01.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj "Đoković protiv Australije" okupira pažnju svetskih medija, a o gorućoj temi izjasnila se i Svetska zdravstvena organizacija. Ona je pozvala države da ne brane putnicima ulazak u zemlju samo na osnovu vakcinalnog statusa, već da se restrikcije uvode na bazi vladajuće epidemiološke situacije.

NOVAK PROMENIO SVETSKU POLITIKU: SZO iznela ZVANIČAN STAV - Australija neosnovano MALTRETIRA Đokovića zbog vakcine!

Foto: Tanjug/AP

Stav SZO može uticati na odluke brojnih zemalja u kojima su na snazi propisi o automatskoj zabrani ulaska za nevakcinisane, među kojima je i Australija.

Da vakcinacijski status ne sme biti iskorišćen kao argument da se ljudima zabranjuju međunarodna putovanja i da vlade svih država mogu narediti obaveznu vakcinaciju samo kao krajnju soluciju - navedeno je iz Svetske zdravstvene organizacije.

 

 

Majk Rajan, generalni direktor programa za hitne zdravstvene situacije SZO, apostrofira važnost edukacije za sprovođenje vakcinacije, nasuprot uslovljavanju.

Postoje okolnosti u kojima Svetska zdravstvena organizacija podržava mandate o vakcinama, ali opet, ona je podvrgnuta osnovnom principu da je najbolji način za ljude da se vakcinišu jeste edukovati ih, voditi dijaloge i obratiti se ljudima uz iskrenu brigu. Oduvek tražimo da te stavke budu jasne, eksplicitne i vremenski ograničene. Vlade nastavljaju da objašnjavaju ljudima zašto rade određene stvari i pokušavaju da ih ubede u benefite vakcinacije - objasnio je Rajan.

Ljubiteljima tenisa u Srbiji ostaje samo nada da će australijske vlasti poslušati apel SZO i dozvati se razumu i zdravoj pameti, a to se naročito odnosi na Aleksa Houka, ministra za imigracije, u čijim rukama se nalazi Novakova sudbina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (16)

Loading
Sasha

13.01.2022 18:25

Pa stani jel se to samo zbog Novaka radujete? A to sto mi ostali gradjani Srbije ne mozemo ni u Austriju bez 3 doze vakcine to nikom ne smate pa ni Vama iz Novosti?

Odgovori 37 70
Tvrtko

13.01.2022 20:17

Duvajte .....

Odgovori 15 3
Vesna

13.01.2022 22:03

Bravo! Logicno gledanje na problem. Novak je postupio ispravno a Australija je nedemokratska i diskriminatorska zemlja i treba da plati veliku odstetu Novaku za svo ponizenje i dusevnu patnju kroz koju je prosao.

Odgovori 100 5
Ana

13.01.2022 22:36

Vakcinisana tri puta, vakcinisana deca, muž i ne i šta sada ja trebam da podržavam Đokovića što se nije vakcinisao. Njegov izbor, njegov problem.

Odgovori 26 152