OGLASIO SE USRED NOĆI: Saopštenje Novaka Đokovića - OBJASNIO je sve do DETALJA!

Autor:

Sport

12.01.2022

04:30 >> 04:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se na svom Instagramu u kasnim jutarnjim časovima po srpskom vremenu.

OGLASIO SE USRED NOĆI: Saopštenje Novaka Đokovića - OBJASNIO je sve do DETALJA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se oglasio saopštenjem za javnost, u kojem je objasnio kada je dobio pozitivan test na koronavirus i kako se odvijala čitava situacija pre njegovog odlaska u Australiju.

Saopštenje najboljeg tenisera sveta prenosimo u celosti.

- Želim da se oglasim povodom konstantnih dezinformacija o mojim aktivnostima i mojim učešćima na događajima u decembru, koji su prethodili mom pozitivnom testu na koronavirus. Ovo je dezonformacija koja mora biti ispravljena, pre svega kako bih ublažio veliku zabrinutost zajednice zbog mog boravka u Australiji, i kako bi se odgovorilo na pitanja koja su veoma bolna i zabrinjavajuća za moju porodicu. Želim da naglasim da sam se mnogo trudio da svima obezbedim sigurnost, kao i da pružim punu saradnju u vezi sa obavezama koje se tiču testiranja.

U Beogradu sam 14. decembra bio na košarkaškoj utakmici, posle koje je javljeno da je nekoliko ljudi koji su tu bili imalo pozitivan test na Covid-19. Iako nisam imao simptome Covid-a, izvršio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a kao dodatnu meru opreza, uradio sam i zvanični i odobreni PCR test tog istog dana. Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu, kako bih dodelio nagrade deci; uradio sam brzi antigenski test pre odlaska na ovaj događaj, i on je bio negativan. Nisam imao simptome, osećao sam se dobro, i obaveštenje o pozitivnom PCR testu sam dobio tek posle tog događaja.

 

 

Sledećeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu, kako bih ispunio od ranije ugovorenu obavezu za intervju i snimanje za L'Équipe. Otkazao sam učešće na svim drugim događajima, osim intervjua za L'Équipe. Osećao sam obavezu da uradim intervju za L'Équipe, jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se držao mera socijalnog distanciranja, i nosio sam masku, osim za vreme snimanja. Posle intervjua i snimanja otišao sam kući i izolovao se na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u proceni, i da je trebalo da odložim ovu obavezu. Kad je reč o mojoj prijavi za putovanje, nju je u moje ime podneo moj tim, kao što sam i rekao imigracionim zvaničnicima po dolasku, i moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku koju je napravio kad je čekirao pogrešnu "kućicu" o mojim prethodnim putovanjima, pre dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska greška, a sigurno nije bila namerna. Živimo u vremenima punim izazova, u doba pandemije, i sigurno je da se ovakve greške ponekad dešavaju. Danas je moj tim učinio dostupnim dodatne informacije Vladi Australije, kako bi se razjasnilo ovo pitanje.

Osetio sam da je važno da se oglasim i da razjasnim dezinformacije, i neću davati dalje komentare, zbog velikog poštovanja prema Vladi Australije, vlastima i procesu koji je u toku. Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open je voljen među igračima, navijačima i u društvu, ne samo u Viktoriji i Australiji, nego i širom planete, i sve što želim je prilika da se takmičim protiv najboljih igrača na svetu i da nastupam pred jednom od najboljih publika na svetu - stoji u saopštenju Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Nt

13.01.2022 02:50

Care svaka cast. Nisi ti kriv sto si Srbin Ali sto se toga nisi odrekao to I'm smeta Meni ne

Verka Veca Petrovic

22.01.2022 11:56

Nesto najdivnije sto je iznedrilo na nasim prostorima to ovaj dragi,mio mlad covek Novak Nole Djokovic..svaka ti cast sinko.