OTKRIVAMO: Novak ima RETKU bolest, zato ne mora da se VAKCINIŠE!

Autor:

Sport

04.01.2022

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što te ne ubije, to te ojača ili, u slučaju Novaka Đokovića (34), spase ti karijeru. Vest dana u svetu sporta je da najbolji teniser planete, uprkos svim sputavanjima, ide na Australijan open, i to nevakcinisan. Nole se posle treninga u Marbelji spakovao i krenuo put aerodroma, što je i potvrdio na društvenim mrežama.

OTKRIVAMO: Novak ima RETKU bolest, zato ne mora da se VAKCINIŠE!

Foto: Printscreen/Youtube/Starsport/Ilustracija

ODMORIO SE UZ PORODICU

- Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Prijalo mi je da budem s porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih nekoliko nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo 2022 - napisao je Nole.

Ali vratimo se na početak teksta. Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, Đoković je pomenuto medicinsko izuzeće da sme da igra nevakcinisan dobio zahvaljujući celijakliji, koja mu umalo nije uništila karijeru. Reč je o bolesti u kojoj je telo intolerantno na gluten, koji se nalazi u brašnu i proizvodima u kojima se ono koristi, a što je Novak, srećom, na vreme otkrio, promenio ishranu i postao najbolji teniser današnjice, a verovatno i svih vremena.

Naime, Nole je uspeo da dokaže da mu problem sa celijaklijom može izazvati ozbiljne komplikacije ukoliko bude vakcinisan bilo kojim cepivom protiv KOVID-19. Te tvrdnje je čak potkrepio potvrdom naučnika s Kembridža u kojoj stoji da bi vakcina mogla da mu šteti. Zato medicinskim stručnjacima u državi Viktorija, u kojoj je Melburn i u koju je ulazak zabranjen bez potpune imunizacije ili izuzeća, nije preostalo ništa drugo nego da mu dozvole nastup na prvom grend slemu u 2022. i pohod na desetu titulu i rekordan 21. grend slem.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

DOZVOLE NASLEPO

Da su pojedini teniseri dobili medicinsko izuzeće, potvrdio je i direktor Australijan opena Kreg Tili, dok je sam turnir otkrio da je među njima i Nole. Naime, rigorozni testovi se rade naslepo, odnosno teniser podnosi zahtev za izuzeće, a dva medicinska panela koja procenjuju prijavu ne znaju ko je podnosilac zahteva.

- Ðoković se prijavio za medicinsko izuzeće, koje je odobreno nakon rigorozne provere. Proces je uključivao dva odvojena, nezavisna medicinska panela. Oni su proučavali da li je zahtev u skladu s preporukama australijske savetodavne grupe za imunizaciju - navedeno je u saopštenju Australijan opena.

Britanci poludeli od muke: Antivakser ide u Australiju

Novakovi navijači skočili su od radosti kada je saopštio da on putuje na Australijan open zahvaljujući medicinskom izuzeću, dok su njegovi neprijatelji mogli samo da puknu od muke. Očekivano, najviše su se iznervirali Britanci, koji ne propuštaju priliku da napadnu Đokovića. Tako je ugledni list Dejli mejl u rubrici udarno konstatovao da "antivakser i prva teniska zvezda sveta Novak Ðoković odlazi na Australijan open uprkos KOVID pravilima, koja zabranjuju nevakcinisane igrače, jer priznaje da koristi rupu u pravilima za medicinsko izuzeće".

Srećno, majstore, idemo po prvu kantu

Za razliku od zlih jezika, mnogo je više Novakovih prijatelja koji su mu poželeli sreću u Malburnu. Posebno znače reči vrhunskih sportista, kako naših tako i Hrvata. "Živeo, legendo, sve najbolje u 2022. i idemo odmah po prvu kantu. Srećno, majstore", poručio je hrvatski fudbaler Ivan Rakitić. "Pun zdravlja i sreće", napisao je Noletu košarkaš Nemanja Nedović. Sreću na Australijan openu Đokoviću je poželeo i avanturista Ber Grils, te pevač Željko Samardžić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 


 

Komentari (8)

Loading
Miloš

04.01.2022 19:40

Komisija dobije zahtev u kome piše da je osoba za izuzeće alergična na gluten. Kao ne znaju ko je...

Odgovori 6 19
Veljko

06.01.2022 15:49

@Miloš - 23 tenisera podnelo zahtev za medicinsko izuzeće i učestvuje na turniru. I Novak dobio vizu. Neko je politički naredio da se njegova viza poništi.

Odgovori 19 1
Zora

09.01.2022 09:11

@Veljko - Novak podneo zahtev za medicinsko izuzeće jer je u decembru preležao koronu.

Aleks

04.01.2022 20:27

Nemoj sad da ne osvojiš AO, posle ovolike drame....

Odgovori 22 4