VELIKA PRIVILEGIJA! Beograd domaćin Svetskog prvenstva!

Autor: M. M.

Sport

03.03.2024

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl u najavi!

VELIKA PRIVILEGIJA! Beograd domaćin Svetskog prvenstva!

Foto: SPBS

Beograd će biti domaćin Svetskog prvenstva u ženskom boksu 2025. godine, što predstavlja veliku privilegiju za srpsku prestonicu. Ovo će biti prvi put da se Svetsko prvenstvo u boksu za žene održava u Beogradu, a očekuje se da će to biti veliki sportski spektakl.

Iako je ženski boks dugo bio u senci muškog boksa, žene su se vremenom izborile za svoje mesto u ovoj borilačkoj veštini. Prvo Svetsko prvenstvo u ženskom boksu održano je 2001. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a od tada je popularnost ženskog boksa značajno porasla širom sveta.

Beograd je već domaćin brojnih međunarodnih sportskih događaja, ali će Svetsko prvenstvo u ženskom boksu predstavljati poseban sportski događaj za srpsku prestonicu. Grad na reci Savi ima bogatu sportsku tradiciju i veliki broj ljubitelja borilačkih veština, te će Svetsko prvenstvo sigurno privući pažnju velikog broja posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Održavanje Svetskog prvenstva u boksu za žene u Beogradu ne bi bilo moguće bez podrške lokalne zajednice, sportskih organizacija i vlasti. Organizacija ovakvog događaja zahteva veliki napor i angažovanje kako bi se obezbedili vrhunski uslovi za takmičarke i posetioce.

Foto: BSS

PALA ODLUKA: Najbolje bokserke stižu u Srbiju


Srbija ima dugu tradiciju u boksu, a ženski boks takođe postaje sve popularniji među mladim devojkama koje se sve više okreću ovom sportu. Održavanje Svetskog prvenstva u Beogradu moglo bi dodatno da podstakne interesovanje za ženski boks u zemlji i doprinese daljem razvoju ovog sporta.

Održavanje Svetskog prvenstva u ženskom boksu u Beogradu 2025. godine predstavlja veliku čast za srpsku prestonicu i priliku da pokaže svoju sportsku strast i gostoprimstvo. Očekuje se da će ovaj događaj privući pažnju ljubitelja boksa širom sveta i da će biti još jedan korak napred ka promociji ženskog boksa kao ravnopravnog i uzbudljivog sportskog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading