ANGELINA BILA NA KORAK DO MEDALJE, PA PROGOVORILA: Krivo mi je, RUŠILA SAM letvicu ČARAPOM!

Autor:

Sport

02.03.2024

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak je najbolja mlada atletičarka u Srbiji ponosna na plasman.

ANGELINA BILA NA KORAK DO MEDALJE, PA PROGOVORILA: Krivo mi je, RUŠILA SAM letvicu ČARAPOM!

Foto: Starsport

Angelina Topić

Angelina Topić je osvojila peto mesto na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Glazgovu u disciplini skok uvis, a dan nakon ostvarenog slegli su se utisci.

Topićevoj su pomešana osećanja, zadovoljna je učinjenim, ali smatra da je mogal i više.

- Utisci su okej, šta da kažem, jednostavno mora da se slegne još malo iz razloga što je skok uvis brutalna disciplina, išli smo zaista na sve ili ništa. Imala sam dosta problema sa zaletom zato što jer imam dugačak zalet koji se nije poklopio sa ovom dvoranom, dužina sa koje se zalećem je bila kratka za mene. Morala sam da krećem iz druge, treće staze, pa sam sam morala da idem iz nagiba i tu sam morala da se snađem i trke su tekle tako kako su tekle - rekla je Topić za "Telegraf".

Išla je na sve ili ništa.

Republika

Foto: Starsport

Angelina Topić

 

- Dok se takmičim, dok skačem nekako mozak pošaljem na pašu, tako da sada nisam mnogo rečita. Jednostavno nisam imala sreće. Kao što ste videli propustila sam visinu 195 i stavila sam odmah na visinu svog rekorda i... Mislim videćete snimak, baš sam što se kaže rušila čarapom. Išli smo na to ili ću biti treća ili peta.

Topić ima samo 18 godina, a glavni cilj ove sezone joj je Svetsko juniorsko prvenstvo.

- Znam da to mogu, drago mi je što sam u ovoj sezoni preskočila visinu svog ličnog rekorda. Ove godine me čeka mnogo takmičenja, čini mi se još tri velika, odnosno kao glavni cilj imam Svetsko juniorsko prvenstvo, zato što sam i dalje juniorka - rekla je ona i dodala:

- Ovo su iskustva koja su jako vredna, sada ću videti šta treba da promenim, šta je trebalo da bude drugačije da ishod sledeći put ne bude ovakav. I da bude šta je tu je, to je život, to je sport.

Na kraju je Topićeva rekla da je Božja volja sam tok ovog takmičenja i da je zadovoljna što se polako penje.

- Božja je volja, nekada će se desiti, nekada neće da se desi. Možda baš sledeći put bude. Meni je odgovaralo, taman posla da sam razočarana, hvala Bogu da sam došla do ovde, peto mesto na Svetskom prvenstvu je vau. Prošle godine zauzela sam šesto mesto mislim, sedmo. Polako se penjemo gore, i nadam se da ću i ja uskoro da se nađem na podijumu - zaključila  je Angelina Topić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading