IMA LI JEDNA NEDELJA DA NIJE IZNERVIRAO NAROD? Predsednik rešio da ZATVORI jedinu državnu novinsku agenciju

Autor:

Svet

02.03.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi predsednik države ozbiljno je krenuo da sprovodi reforme koje retko kome mogu da prijaju

IMA LI JEDNA NEDELJA DA NIJE IZNERVIRAO NAROD? Predsednik rešio da ZATVORI jedinu državnu novinsku agenciju

Foto: pixabay.com

Predsednik Argentine Havijer Milei izjavio je da će jedina nacionalna novinska agencija u zemlji, Telam biti zatvorena jer, kako je naveo, promoviše politiku bivšeg predsednika Kristine Fernandes de Kiršner.

"Zatvorićemo novinsku agenciju Telam, koja je poslednjih decenija korišćena kao propagandna agencija kiršnerista", rekao je Milei, prenosi Buenos Ajres herald.

On je najavio zatvaranje agencije Telam nakon što je prošle nedelje doneta odluka o zatvaranju Nacionalnog instituta za borbu protiv diskriminacije, ksenofobije i rasizma (INADI).

Argentinski predsednik je u svom prvom intervjuu nakon što je izabran u novembru prošle godine najavio privatizaciju argentinskih javnih medija, nazvavši ih "prikrivenim ministarstvom propagande.

Republika

Foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Predsednik Argentine Havijer Milei

Telam je najveća i najprestižnija novinska agencija u Argentini i posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću u državnom vlasništvu.

Agenciju je osnovao 1945. godine bivši predsednik Huan Domingo Peron, koji je u to vreme bio ministar rada.

Havijer Milei je od dolaska na vlast pre tri meseca uspeo da donese niz odluka zbog koje se veći deo njegovih birača već pokajao što je glasao za njega.

Najviše je pogodio stanovnike Argentine ekonomsko-socijalnom reformom, ali i približavanju kandidatu republikanaca za predsednika SAD, Donaldu Trampu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading