HRVATI POMERILI GRANICE! Stigao PRVI STRANAC u istoriji OVOG sporta!

Autor:

Sport

28.02.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivana odluka čelnika Saveza.

HRVATI POMERILI GRANICE! Stigao PRVI STRANAC u istoriji OVOG sporta!

Foto: www.profimedia.rs

Rukometni savez Hrvatske je u četvrtak predstavio novog selektora reprezentacije - legendarnog Islanđanina Dagura Sigurdsona. Ovaj potez dolazi nakon smene prethodnog selektora Gorana Perkovca, a Sigurdsonu je poveren težak zadatak da Hrvatsku odvede na Olimpijske igre u Parizu.

Dagur Sigurdson je 2016. godine bio proglašen za najboljeg trenera sveta, a svoje veštine je demonstrirao vodeći reprezentacije Nemačke, Austrije i Japana. Tokom svoje karijere, Sigurdson je vodio i Nemačku i Austriju u reprezentativnom rukometu, što ga čini iskusnim i veoma kompetentnim za ulogu selektora "kauboja".

 

 

Hrvatsku čeka kvalifikacioni turnir u Hanoveru, gde će joj rivali biti Nemačka, Austrija i Alžir. Samo dva najbolje plasirana tima će izboriti plasman na Olimpijske igre u Parizu, što čini ovaj turnir dodatno uzbudljivim i važnim za komšije.

Dagur Sigurdson je prvi stranac koji će preuzeti ulogu selektora rukometne reprezentacije Hrvatske, što predstavlja prekretnicu u istoriji njihovog nacionalnog tima. Očekuje se da će njegovo iskustvo doprineti daljem razvoju hrvatskog rukometa i postizanju uspeha na međunarodnoj sceni.

Poslednjih nekoliko godina je sedeo na klupi Japana, kojeg je već odveo na Igre, zahvaljujući tituli vicešampiona Azije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading