SRBIJO, RADUJ SE! Milica je na KROVU SVETA! Gardaševićeva OSVOJILA Zlatnu ligu!

Autor:

Sport

23.02.2024

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan podvig srpske atletičarke.

SRBIJO, RADUJ SE! Milica je na KROVU SVETA! Gardaševićeva OSVOJILA Zlatnu ligu!

Foto: Starsport

Srbija je doživela sportski podvig, dok je Milica Gardašević stala na pobedničko postolje, osvojivši Zlatnu ligu 2024. u disciplini skok udalj. Ova pobeda predstavlja prvi put u istoriji da je Srbija proizvela šampiona u najprestižnijem serijalu takmičenja pod okriljem Svetske atletike.

Na finalnom mitingu dvoranske Zlatne lige u Madridu, Gardaševićeva je zauzela drugo mesto, ali to joj je obezbedilo ukupnu pobedu na turniru. Iako je prednjačila u drugoj i trećoj seriji sa skokom od 6,64 metra iz druge serije, Rumunka Florentina Kostina Isko je uspela da zabeleži skok od 6,65 metara u četvrtoj seriji, svega jednim centimetrom bolji od Miličinog.

Odlučujući trenutak za Gardaševićevu bio je da se zadrži ispred mađarske atletičarke Diane Lesti, što se na kraju i ostvarilo. Lesti je imala izuzetno teško takmičenje, zauzevši tek 6. mesto sa skokom od 6,29 metara i samo dva ispravna skoka.

Republika

Foto: SAS

 

Milica Gardašević je priredila još dva odlična skoka od 6,60 i 6,59 metara, dok je Isko osim pobedničkog imala još samo jedan uspešan skok na 6,56 metara.

Dijamantska liga, najprestižnije takmičenje privatnog karaktera, i Zlatna liga, serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike organizovan i zimi i leti, čine ovo postignuće još značajnijim. Nikada do sada nije se desilo da srpski atletičar osvoji ovu prestižnu titulu.

Milica Gardašević je dominirala na putu do pobede, osvojivši 10 bodova u Astani, dodatnih 7 za drugo mesto u Madridu, čime je ukupno stigla do 17 bodova i ubedljivo zauzela prvo mesto. Drugo mesto pripalo je Florentini Isko sa 10 bodova, prema izveštaju portala 'Atlex.rs'.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading