STVARNO JE NAJBOLJA! Angelina Topić NADMAŠILA REKORD IVANE Španović!

Autor: M. M.

Sport

24.01.2024

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo za našu atletičarku.

STVARNO JE NAJBOLJA! Angelina Topić NADMAŠILA REKORD IVANE Španović!

Foto: Starsport

Angelina Topić

Srpska atletičarka Angelina Topić oborila je državni rekord u disciplini skok udalj!

Najbolja mlada atletičarka Evrope oborila je državni rekord za starije juniorke u dvorani u pomenutoj discpilini, a osim toga, oborila je i svoj lični rekord u dvorani.

Zanimljivo, Topićeva je oborila rekord koji je prethodno postavila Ivana Španović u istoj konkurenciji.

Foto: Starsport

Španović

 

Topićevoj je ovo pošlo za rukom u trećoj seriji, kada je skočila 6.57 metara. Prethodno je, iz serije u seriju poboljšavala rezultat. U prvoj je skočila 6.30 metara, dok je u drugoj skočila 6.33 metara.

Angelinu naredno takmičenje očekuje već predstojećeg vikenda kada će se takmičiti u skoku uvis i u skoku udalj, i nastaviti pripreme za Svetsko prvenstvo u dvorani početkom marta u Glazgovu.

Angelina je u protekloj sezoni u svojoj disciplini skok uvis bila najbolja na Evropskom prvenstvu za juniore, osvojila je i bronzu u Dijamantskoj ligi, kao i četvrto odnosno sedmo mesto na Evropskom dvoranskom i Svetskom prvenstvu na otvorenom. Na Svetskom prvenstvu za seniore bila je sedma, a ba EP u dvorani zauzela je četvrto mesto i osvojila laskavo priznanje "Zvezda u usponu".

Zbog toga je Angelina Topić (18) proglašena za najbolju mladu atletičarku Evrope za 2023. godinu! Prethodno je to pošlo za rukom samo 2013. godine Emiru Bekriću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading