ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI OD BROJKI: Super zarada na Superboulu!

Autor: P. Z.

Sport

12.02.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijarde dolara su u pitanju.

ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI OD BROJKI: Super zarada na Superboulu!

Foto: Tanjug/AP

Superboul

Ekipa Kanzas Siti Čifsa odbranila je NFL titulu, pošto je u finalu 58. Superboula u Las Vegasu, posle produžetka, savladala San Francisko 49erse.

Junak trijumfa bio je kvorterbek Patrik Mahoms, koji je bacio tačdaun pas Mekolu Hardmenu za preokret tri sekunde pre kraja meča. Na taj način, Mahoms je treći put kao MVP došao do Lombardijevog trofeja, a Čifsi su postali prva ekipa koja je uspela da odbrani tron još od 2005.godine, kada je to za rukom pošlo Nju Ingland Petriotsima.

Svi akteri Superboula su posle utakmice otišli svojim kućama znatno bogatiji. Igrači oba tima su razdelili ukupno 13.409.000 dolara, s tim što će svakom članu pobedničke ekipe pripasti 164.000, a poraženima po 89.000.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Superboul

S obzirom na to da su ulaznice za najgora mesta na stadionu bila prodavana za 8.000 dolara, a ona u ložama za po dva i po miliona, te da se pola minuta reklame plaća sedam miliona, procenjuje se da je u ovogodišnji Superboul uloženo preko 23 milijarde dolara.

Sa druge strane, popularni pevač Ašer, koji je nastupao na poluvremenu, nije dobio niti jedan dolar za svoju izvedbu, u kojoj mu je pomogla i Ališa Kiz. Kako je pre nekoliko godina NFL potvrdio, izvođači na Superboulu se ne plaćaju, već su im pokriveni samo troškovi i produkcija. Ipak, ni to pevačke zvezde ne odbija od nastupa na Superboulu, pošto su svesni kakvu reklamu će dobiti.

Na kraju, po završetku utakmice šou je ukrala jedna od najpoznatijih pevačica današnjice Tejlor Svift, koja je iz lože sišla na teren kako bi proslavila titulu sa svojim dečkom Trevisom Kelsijem, koji igra za Kanzas Siti. Kamera je uhvatila sočan poljubac između njih dvoje, što je verovatno bio i najupečatljiviji detalj ovogodišnjeg Superboula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading