SPEKTAKULARAN SUPERBOUL: Kanzas Siti Čifsi odbranili titulu posle produžetka!

Autor: Tanjug

Sport

12.02.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Junak pobede bio je Patrik Mahoms.

SPEKTAKULARAN SUPERBOUL: Kanzas Siti Čifsi odbranili titulu posle produžetka!

Foto: Tanjug/AP

Patrik Mahoms

Ekipa Kanzas Siti Čifsa odbranila je NFL titulu, pošto je u finalu 58. Superboula u Las Vegasu, posle produžetka, savladala San Francisko 49erse rezultatom 25:22.

Junak trijumfa bio je Patrik Mahoms, koji je "bacio tačdaun" Mekolu Hardmenu za preokret u poslednjim sekundima.

Kanzas je prva ekipa koja je odbranila titulu, posle Nju Ingland Petriotsa 2005. godine, osvojila ukupno četvrtu, a Mahoms je treći put kao MVP došao do Lombardijevog trofeja.

Bilo je ovo tek drugi put u istoriji da su se igrali produžeci u finalu.

Na poluvremenu jednog od najvažnijih i najgledanijih sportskih događaja na planeti nastupio je pop zvezda Ašer, koji je oduševio publiku, posebno kada je na binu kao gošća izašla Ališa Kiz i kada su zajedno izveli njihovu poznatu pesmu "My Boo".

Superbol je, prema dostupnim podacima, najgledanija sportska utakmica na svetu, koja ima direktan prenos u oko 190 zemalja, na više od 25 jezika.

Osim za postignute poene, publika je navijala i tokom muzičkih nastupa pre i tokom utakmice, koja je poznata po tome što na tom sportskom spektaklu učestvuju svetske zvezde, koje u pauzama izvode svoje hitove. 

- Američki fudbal nije toliko popularan kao klasičan i svaka zemlja ima neki svoj najpoznatiji sport, ali američki fudbal jeste važan i sigurno ste za njega čuli putem američkih medija. Taj sport nije jednostavno razumeti, ali je zabavan - rekao je za "Tanjug" jedan od gledalaca. 

Drugi kaže da je Amerika veoma posvećena američkom fudbalu i da je Superboul u rangu nacionalnog praznika. 

Među navijačima su muškarci, žene, parovi različitih starosnih dobi - od tinejdžera do penzionera, a svi su saglasni da je američka kultura veoma  prihvaćena u svetu.

- Pravila su takva da ćete ih lako razumeti ako se malo udubite - rekle su drugarice koje tradicionalno prate utakmicu godine.

Jedna od njih kaže da veruje da i Evropljani vole da gledaju ovaj sport jer je jako nepredvidiv i jedna ekipa može da gubi, a onda odjednom da pobedi.

Ovo je bilo 58. po redu finale Nacionalne fudbalske lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading