"DELFINI" SAČUVALI ČAST PROTIV RUMUNIJE! Mandić ODRŽAO svoju reč!

Autor:

Sport

16.01.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije porazili su Rumuniju rezultatom 18:7 i osvojili sedmo mesto na Evropskom prvenstvu.

"DELFINI" SAČUVALI ČAST PROTIV RUMUNIJE! Mandić ODRŽAO svoju reč!

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentativci Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije je podbacila u četvrtfinalu, izgubila i u prvom meču razigravanja na Evropskom prvenstvu. Teško je palo Dušanu Mandiću što se greške ponavljaju, što su loše odluke u završnici akcija dovodile i do ispadanja u odbrani, te lako primljenih golova. Hteo je samo jedno: da i on i ostatak tima poslednji meč na kontinentalnom šampionatu odrade muški, da glavom budu u utakmici.

Održao je reč levoruki bombarder, vukao je prave poteze u napadu, dobro uveo "delfine" u utakmicu sa Rumunijom, što je rezultiralo pobedom i zauzumanjem sedmog mesta na Evropskom prvenstvu u Zagrebu – 18:7.

Foto: Starsport

Dušan Mandić

Nije bilo otaljavanja posla, jer poslednji meč razigravanja iskoristio je Uroš Stevanović da još malo uigra vaterpoliste, koji su se prvi put na velikom turniru našli u ovom sastavu.

Još jednom su se u timu našli Đorđe Lazić i Nikola Lukić – dve eliminacione utakmice presedeli na tribinama – a centar Breše ostavio je dobar utisak, kao i u duelu sa Grcima. Polazilo mu je za rukom da se odvoji od čuvara, visoko digne iznad vode i u idealnom trenutku dobije pas od saigrača. Nikola Jakšić i Marko Radulović su mu servirali lopte na tacni, dobio je olimpijski šampion igru preko sidraša, a šut sa spoljnjih pozicija služio je Dušana Mandića.

Prilično lako je Srbija izašla na kraj sa Rumunijom, prošlog leta imala je neprijatno iskustvo na Svetskom kupu u Los Anđelesu. Scenario se nije ponovio. I bolje što je tako, jer bi sumnja pred Svetsko prvenstvo u Dohi bila još veća.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading