DELFINI POTOPILI NEJAKE MALTEŽANE! Srbija sa prvog mesta ČEKA FRANCUSKU u OSMINI finala EP!

Autor:

Sport

09.01.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf "delfina" sa 21:4.

DELFINI POTOPILI NEJAKE MALTEŽANE! Srbija sa prvog mesta ČEKA FRANCUSKU u OSMINI finala EP!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Maltu rezultatom 21:4, u trećem kolu Grupe C Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Tako su “delfini” potvrdili osvajanje prvog mesta u okviru ove grupe, pa će u osmini finala igrati protiv selekcije Francuske.

Izabranici Uroša Stevanovića nijednog trenutka nisu dozvolili Maltežanima da ih ugroze i od početka su nametnuli svoj ritam.

Srbija će za plasman u četvrtfinale igrati protiv “trikolora”, a taj meč je na program u sredu 10.januara sa početkom od 18 časova i 30 minuta.

Na našem portalu mogli ste da ispratite lajv-blog meča u Hrvatskoj, evo kako je to izgledalo:

SRBIJA - MALTA 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2)

SRBIJA: Mitrović, Mandić, S.Rašović, Ranđelović, Lazić, Radulović, Drašović, Jakšić, Milojević, Ubović, Lukić, V.Rašović, Filipović.

MALTA: Tanti, Bugeli, Galea, Kastiljo, Gjalanze, Kaćija, Maskat, Kutadžar, Abela, N.Zamit,  D.Zamit, Azopardi, Busutil.

 

Standings provided by Sofascore

KRAJ!

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA

Poslednja deonica okončana je rezultatom 5:2 za Srbiju. Bravo, "delfini"!

TREĆA ČETVRTINA

Na početku trećeg kvartala pogodio je Nemanja Vico za 12:1. Posle njega, precizni su bili još Milojević, Radulović i Jakšić, dok je jedini gol za Maltu u ovom kvartalu postigao Maskat.

Ogromnu zalihu imaju izabranici Uroša Stevanovića i ovaj meč praktično predstavlja generalnu probu za duel sa Francuzima u osmini finala.

DRUGA ČETVRTINA

Gde su stali u prethodnoj, "delfini" su nastavili i u drugom kvartalu, postigavši jedan gol viška u odnosu na uvodnu deonicu.

Razbijena je i u drugoj četvrtini Mlata, koja je ipak uspela da stigne do prvog gola u meču preko Džejdena Ćutaraja, ali su Radulović, dva puta Vuk Milojević iz Crvene zvezde, Strahinja Rašović, Jakšić i Ranđelović doneli Srbiji ogromnih 11:1 na poluvremenu.

PRVA ČETVRTINA - 5:0

Silovito je Srbija ušla u utakmicu i prvu četvrtinu rešila u svoju korist rezultatom 5:0.

Mrežu Maltežana načeo je Strahinja Rašović, dok su potom pogađali Mandić, pa opet Rašović, Lazić koji je dao svoj prvi gol na Evropskom prvenstvu, dok je goleadu u uvodnoj deonici zatvorio Nikola Jakšić.

Počela je utakmica!

18.48 - Uskoro počinje meč Srbije i Malte.

18.44 - U okviru naše Grupe C, selekcija Nemačke je savladala Izrael rezultatom 14:8 i potvrdila osvajanje drugog mesta u grupi.

UVOD

Vaterpolisti Srbije igraju meč poslednjeg trećeg u Grupi C, gde će im rival biti Malta. Biće to prvi okršaj ovih selekcija posle dužeg vremena na zvaničnim takmičenjima.

Izabranici Uroša Stevanovića su u prethodne dve utakmice pobedili Nemačku (14:6) i deklasirali Izrael (22:1), pa će novim trijumfom, ukoliko opravdaju ulogu apsolutnog favorita, obezbediti prvo mesto pred start osmine finala, gde će im rival biti Francuska.

Ostrvljane sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Milan Ćirović, Malti je ovo peto učešće na Evropskom prvenstvu, dva puta su bili poslednjeplasirani, jednom pretposlednja a u Splitu pre dve godine završila je na 14 mestu.

18.30 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog utakmice Srbija-Malta na Evropskom prvenstvu za vaterpoliste, koje se održava u Zagrebu i Dubrovniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading