VATERPOLISTI SAZNALI RIVALA U ČETVRTFINALU: Evo KO je sledeća PREPREKA na putu do zlata!

Autor:

Sport

08.01.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada prvenstvo ide odlično.

VATERPOLISTI SAZNALI RIVALA U ČETVRTFINALU: Evo KO je sledeća PREPREKA na putu do zlata!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Pohod vaterpolo reprezentacije Srbije ka novoj medalji i plasmanu na Olimpijske igre, tako što će pokušati da se domogne finala Evropskog prvenstva, za sada ide odlično. U prvom kolu naš nacionalni tim je protiv Izraela slavio sa ubedljivih 22:1, dok je u drugom takođe trijumfovao bez mnogo muke nad Nemačkom sa 14:6.

Takmičenje u grupi izabranici Uroša Stevanovića zatvaraju mečom protiv Malte sutra, a gotovo izvesno će se naši vaterpolisti naći na čelu tabele, pošto je Srbija je kolo pre kraja faktički obezbedila prvo mesto u Grupi C druge divizije.

Ukoliko bude sve kao planirano, a trebalo bi pravo čudo da se desi pa do to ne bude tako, vaterpolisti Srbije igraće protiv Francuske u osmini finala Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Da bi se išta promenilo, potrebno je da Srbija izgubi od autsajdera Malte, a takođe i Nemačka od najlošijeg tima u grupi Izraela.

Nakon poraza od Španije 9:6, poznato da je Francuska poslednjeplasirani tim grupe A prve divizije. To znači da će se u borbi za četvrtfinale sastati Srbija i Francuska. Taj Meč je na programu u sredu.

Podsetimo, ovo je 36. prvenstvo starog kontinenta, a treće koje će biti održano u Hrvatskoj. Iako prvobitno nije bilo planirano da nama susedna zemlja bude domaćin takmičenja, usled poznatih dešavanja u Izraelu, sa kim je upravo naša reprezentacija odmerila snage u Dubrovniku, takmičenje tamo nije moglo da se održi, pa je domaćinstvo drugi put zaredom pripalo Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading