SRBIJA DEMOLIRALA I NEMAČKU NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Vaterpolisti upisali drugu pobedu!

Autor:

Sport

07.01.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvažniji duel u grupnoj fazi.

SRBIJA DEMOLIRALA I NEMAČKU NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Vaterpolisti upisali drugu pobedu!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

SRBIJA - NEMAČKA 14:6

(3:2, 5:2, 2:2, 4:0) 

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je drugu pobedu na isto toliko duela na Evropskom prvenstvu, nakon što je savladala nacionalni tim Nemačke poprilično lako - bilo je 14:6.

Od samog starta su izabranici Uroša Stevanovića dominirali. Prva četvrtina jeste završena samo pogotkom razlike, ali su u drugoj deonici "Delfini" sve rešili. Najefikasniji pojedinac bio je Marko Radulović sa četiri pogotka, a jedan manje je pridodao Mandić.

Kod Nemaca su se istakli Šice, Streleskij i Šiper sa po dva pogotka.

Naredni i ujedno poslednji meč grupne faze Srbija igra protiv Malte za dva dana.

Podsetimo, "Delfini" su u prvom kolu savladali Izrael sa ubedljivih 22:1.

Četvrta četvrtina:

I ovaj period prošao je u znaku isključivo naše selekcije koja je jedina postizala golove u poslednjoj deonici. Novu ubedljivu pobedu su upisali vaterpolisti Srbije - 14:6.

Treća četvrtina:

Srbija mirno privodi meč kraju. Ova deonica je završena sa po dva pogoka na obe strane.

Druga četvrtina:

Srbija je ovaj period dobila sa 5:2. Nemci pokušavaju da se vrate u susret, ali izabranici Uroša Stevanovića odbijaju svaki nalet. Golove su postizali Mandić, Rašović, Vico, Ubović i Radulović.

Prva četvrtina:

Srbija vodi posle prve deonice sa 3:2. Mandić, Radulović i Jakšić pogađali su za našu selekciju. 

Pre utakmice:

17:40 - Meč će početi za tačno 20 minuta. Prenos je obezbeđen na RTS2.

UVOD:

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavlja pohod ka novoj medalji i plasmanu na Olimpijske igre tako što će pokušati da se domogne finala Evropskog prvenstva. U prvom kolu naš nacionalni tim je protiv Izraela slavio sa ubedljivih 22:1, dok će drugi biti odigran danas od 19 časova protiv Nemačke.

Takmičenje u grupi izabranici Uroša Stevanovića će zatvoriti mečom protiv Malte dva dana kasnije.

 

 

Ovo je 36. prvenstvo starog kontinenta, a treće koje će biti održano u Hrvatskoj. Iako prvobitno nije bilo planirano da nama susedna zemlja bude domaćin takmičenja, usled poznatih dešavanja u Izraelu, sa kim će upravo naša reprezentacija odmeriti snage u Dubrovniku, takmičenje tamo nije moglo da se održi, pa je domaćinstvo drugi put zaredom pripalo Hrvatskoj.

Podsetimo, na spisku Uroša Stevanovića su se našli: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea),Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading