"DELFINI" RAZBIILI IZRAEL! DEMONSTRACIJA SILE ZA +21! Dajte tu olimpijsku vizu ODMAH!

Autor:

Sport

05.01.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo reprezentacija Srbije slavila je na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Izraela sa ubedljivih 22:1.

"DELFINI" RAZBIILI IZRAEL! DEMONSTRACIJA SILE ZA +21! Dajte tu olimpijsku vizu ODMAH!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

SRBIJA - IZRAEL 22:1

(6:0, 5:0, 5:1, 6:0)


Ceo meč je prošao u znaku samo jedne ekipe. Od samog starta "Delfini" su nametnuli svoj ritam i dali do znanja Izraelcima da se ništa ne pitaju. Već nakon prve četvrtine rezultat je glasio 6:0 u korist našeg nacionalnog tima. Do kraja poluvremena Izrael nije uspeo da dođe čak ni do jednog pogotka, a tada je prednost iznosila već ubedljivih 11:0.


Ogromna želja izabranika Uroša Stevanovića videla se i u poslednjem napadu Izraela na isteku prvog poluvremena kada je Milojević utrošio poslednji atom snage kako bi isplivao nazad i sprečio protivnika da dođe do prvog pogotka. 
Ne pamti se kada je Srbija igrala ovako neverovatnu odbranu i izgledala ovoliko moćnije u odnosu na rivala.

Izraelci su prvi i jedini pogodak postigli tek pred kraj treće deonice. Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Marko Radulović sa četiri pogotka, a pratili su ga Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Radomir Drašović i Nikola Jakšić sa tri.


Naredni protivnik je Nemačka, sa kojom ćemo odmeriti snage na Božič, sedmog januara, a takmičenje u grupi zatvaramo protiv Malte dva dana kasnije.

Četvrta četvrtina:

Srbija mirno privodi susret kraju za ubedljivu pobedu na otvaranju Evropskog prvenstva sa 22:1.

Treća četvrtina:

Nastavlja se ubedljiva partija izabranika Uroša Stevanovića. Izrael je postigao prvi pogodak u finišu treće deonice, ali to ne menja mnogo ishod.

Druga četvrtina:

Izrael nije čak uspeo ni do pogotka da dođe do poluvremena, a "Delfini" ubedljivo dominiraju.

Prva četvrtina:

Gotovo da je ceo prvi deo prošao u znaku Srbije. 

Pre utakmice:

17:50 - Utakmica počinje za tačno 10 minuta.

UVOD:

Vaterpolo reprezentacija Srbije počinje pohod ka novoj medalji i plasmanu na Olimpijske igre tako što će pokušati da se domogne finala Evropskog prvenstva. Prvi duel naš nacionalni tim igra protiv Izraela od 17 časova, drugi će biti odigran na Božić protiv Nemačke, dok će takmičenje u grupi izabranici Uroša Stevanovića zatvoriti mečom protiv Malte dva dana kasnije.

Ovo je 36. prvenstvo starog kontinenta, a treće koje će biti održano u Hrvatskoj. Iako prvobitno nije bilo planirano da nama susedna zemlja bude domaćin takmičenja, usled poznatih dešavanja u Izraelu, sa kim će upravo naša reprezentacija odmeriti snage u Dubrovniku, takmičenje tamo nije moglo da se održi, pa je domaćinstvo drugi put zaredom pripalo Hrvatskoj. 

Republika

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Sava Ranđelović

Prethodno, Srbija je u generalnoj probi na bazenu SRC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu ubedljivo savladala Hrvatsku sa 13:8. Komšije i domaćini EP izbegli su pravu katastrofu pošto je naša selekcija u prvom poluvremenu vodila sa 7:0.

Podsetimo, selektor srpskih vaterpolista Uroš Stevanović odredio je sastav od 15 igrača koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku od 4. do 16. januara.

Na spisku su se našli: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea),Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading