PARTIZAN LAKO IZAŠAO NA KRAJ SA MORNAROM: Crno-beli UBEDLJIVI u Baru!

Autor:

Sport

30.12.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana porazili su Mornar u Baru u okviru 14. kola AdmiralBet ABA lige rezultatom 76:98.

PARTIZAN LAKO IZAŠAO NA KRAJ SA MORNAROM: Crno-beli UBEDLJIVI u Baru!

Foto: star sport

KK MORNAR BAR - KK PARTIZAN 76:98

(18:22, 14:22, 24:23, 20:31)

Partizan je poprilično lako izašao na kraj sa Baranima. Na početku susreta viđene su dve ogromne serije, po jedna na obe strane. Crno-beli su vodili sa 15-2 ali se domaći tim ubrzo vratio u susret sa serijom 13:0.

Partizan je na krilima stranaca, pre svih Pantera, Kaminskog, Nanelija i Kabokla stekao neku početnu prednost koju je samo održavao do kraja susreta. Barani su pružili dobar otpor, s obzirom na to da se radi o poslednjeplasiranoj ekipi regionalne lige. U drugom delu susreta istakli su se domaći igrači u redovima gostiju - Anđušić, Koprivica i Vukčević koji su pomogli da se meč mirno privede kraju.

Najefikasniji u redovima Mornara bio je Markus Luis sa 17, a pratio ga je Veders sa 18 poena. Kod Partizana najviše se istakao Anđušić sa istim brojem poena kao Luis.

Crno-beli su sada na skoru 10-4, dok Mornar ostaje zakucan na dno sa samo jednom pobedom u 14 kola.

KRAJ SUSRETA

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA

Sve je već manje-više bilo rešeno na kraju trećeg kvartala, a Partizan je samo odradio posao u poslednjoj četvrtini. Smit je konačno pogodio prvu trojku iz šestog pokušaja, pa je dobio ovacije, a Anđušić, Vukčević i Koprivica su pomogli da crno-beli mirno privedu posao kraju. Dobru rolu imao je Gavrilović u ovom delu igre, ali sve je to bilo nevažno.

TREĆA ČETVRTINA:

Veders je nosio igru Mornara u ovoj četvrtini, nakon što je Luis to uradio u prethodnoj. Ubacio je Amerikanac 10 poena, ali nije to bilo ni blizu dovoljnog da Barani ozbiljnije priprete Partizanu. Uglavnom je prednost crno-belih bila dvocifrena tokom treče četvrtine, a probudili su se i srpski igrači, pre svih Anđušić i Koprivica koji su imali dobre role.

 

 

DRUGA ČETVRTINA:

Na krilima stranaca Partizan je ponovo došao do dvocifrene prednosti. Kaminski je nakon prvog poluvremena najefikasniji u redovima gostiju i bio je jedan od najboljih na terenu, uz standardno dobre partije Pantera, Kabokla i Nanelija. Napad Mornara je "vukao" Markus Luis koji na pauzu ide sa 11 poena, od kojih su svi došli u drugoj četvrtini. Smit je upisao prve poene u dresu crno-belih sa poludistance, dok za tri šutira 0 od 5.

PRVA ČETVRTINA: 

Partizan je ušao u meč izuzetno, sa visokim procentima pri šutu za tri, pošto su i Kaboklo i Panter i Vukčević "pocepali" mrežicu. Prednost je u ranoj fazi meča dostigla i 13 poena, pošto je u jednom momentu bilo 2:15, ali je ubrzo usledio povratak Mornara u meč.

Uzvratili su Barani serijom 11:0, a crno-beli su potpuno izgubili ritam sa početka i prodali loptu pri izvođenju iz auta, posle čega je usledilo prvo vođstvo domaćih. Ubrzo su gosti ponovo zbili redove, pa je rezultat na kraju iznosio 18:22. Smit je zabeležio debi u dresu Partizana, ali je iz tri pokušaja iza linije 6,75 bio isto toliko puta neprecizan, 

POČELA JE UTAKMICA

PRE UTAKMICE:

17:55 - Ovo će biti emotivan susret za nekadašnjeg igrača i navijača Partizana Uroša Lukovića koji se nedavno vratio u Mornar.

17:30 - Utakmica počinje za tačno pola sata.

UVOD:

 

 

Posle bolnog poraza na domaćem terenu od Virtusa u Evroligi, košarkaše Partizana očekuje gostovanje Mornaru iz Bara u okviru 14. runde AdmiralBet ABA lige. Utakmica je na programu od 18.00 časova.

Željko Obradović je istakao značaj sutrašnjeg duela i pohvalio domaćine zbog kvalitetnog rada u godinama za nama. 

- Nova utakmica u ABA ligi, uz veliko poštovanje protivnika koji je u prethodnim godinama radio neke mnogo lepe stvari u regionalnoj košarci. Nadam se da će uspeti da tako i nastave. Pred nama je jedan trening i večeras put u Bar. Pokušaćemo da se što bolje pripremimo i sutra, uz maksimalnu koncentraciju odigramo dobru utakmicu - istakao je Željko. 

Sa druge strane, Mornar ima samo jednu pobedu ove sezone i u negativnoj su seriji od 12 poraza. Trener domaćina Mihailo Pavićević je prezadovoljan što njegov tim može da priušti ovakav spektakl pristalicama "malog" kluba.

Istakao je da je Partizan postao atrakcija zahvaljujući Željku Obradoviću.

– Otkad je veliki mag Željko Obradović došao na klupu Partizana, crno-beli predstavljaju atrakciju gde god da gostuju. Nije izuzetak ni Bar, čak naprotiv. Sigurno da će to biti praznik košarke. Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Evroligi, ne samo u AdmiralBet ABA ligi. Želeo bih da svi uživaju u tom spektaklu – izjavio je Pavićević za klupski sajt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading