SELEKTOR ODREDIO SPISAK! "Delfini" deluju MOĆNO! Idu u Hrvatsku po TITULU!

Autor: M. M.

Sport

29.12.2023

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo u timu Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico.

SELEKTOR ODREDIO SPISAK! "Delfini" deluju MOĆNO! Idu u Hrvatsku po TITULU!

Foto: K.Vulović Vaterpolo Savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Selektor srpskih vaterpolista Uroš Stevanović odredio je sastav od 15 igrača koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku od 4. do 16. januara.

Na spisku su se našli: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea),Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Debitanti na velikom takmičenju su Radoslav Filipović golman Oradee i Petar Jakšić, bek Partizana. U odnosu na sastav koji je osvojio četvrto mesto na SP u Fukuoki, sada su ponovo u timu Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico, dok zbog povrede u kombinaciji nije bio Đorđe Vučinić.

Reprezentacija 5. januara igra prvu utakmicu sa Izrael u 17 časova, dva dana kasnije rival je Nemačka (19), a takmičenje u grupi završava se 9. januara kada je protivnik Malta (19). Osmina finala se igra dan kasnije i ukoliko Srbija osvoji prvo mesto protivnik bi bio poslednjeplasirani sastav iz grupe u kojoj su Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska.

Prethodno, Srbije je u generalnoj probi na bazenu SRC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu ubedljivo savladala Hrvatsku sa 13:8. Komšije i domaćini EP izbegli su pravu katastrofu pošto je naša selekcija u prvom poluvremenu vodila sa 7:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading