ŠPANCI POTOPILI DELFINE: Srbija izgubila NAKON DRAME!

Autor:

Sport

21.12.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije poraženi su danas od selekcije Španije sa 13:14 (3:3, 4:5, 4:2, 2:4) na E-ON kupu u Budimpešti.

ŠPANCI POTOPILI DELFINE: Srbija izgubila NAKON DRAME!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Srbija je turnir završila pobedama protiv Rumunije 15:5 i Mađarske na peterce 16:14, porazom od Nemaca 11:9 i Španije 14:13.

Sa ukupno pet bodova je osvojila četvrto mesto iza Španije, Mađarske i Nemačke. Nijanse su nedostajale Srbiji do boljeg rezultata protiv Španije.

Oba sastava, nekompletni, u odnosu na ono što ih čeka na EP u Zagrebu, prikazali su igru, adekvatnu trenutku priprema. Svaka je imala svoje momente. U prvoj četvrtini centri Srbije, posebno Ubović su najavili svoje veče.

Tri puta je Španija uspevala da anulira minimalnu prednost srpskog sastava. Španci su moćno delovali u drugih osam minuta, sa tri gola sa igračem više i realizovanim petercem. Mandić je tada zablistao sjajnom šraubom sa šest-sedam metara.

Bolja igra je donela prednost Španiji 8:5. Srbija se nije predavala, Strahinja Rašović i Drašović iz peterca su vratili meč u neizvesnost.

Sa dobrom igrom srpski vaterpolisti su nastavili i u trećem delu. Luka Gladović je izjendačio, Ubović sa igračem više stavio tačku na seriju 4:0 i vodjstvo 9:8. Za 10:9 još jedna majstorija Mandića da bi posle izjednačenja, Gladović je sjajno asistirao Jakšiću za minimalnu prednost pred poslednji deo 11:10.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Mandić

 

Španci su tada na poklon dobili peterac ali je Mišović dobio duel sa Lrumbeom. Tada je na scenu stupio Felipe Perone.

Brzo je Španija zahvaljujući njegovim asistencijama i golovima odmakla na 13:11. Mandićev treći gol je najavio dramu, Ubović sve dodatno zakuvao 76 sekundi pre kraja izjednačenjem.

U narednom napadu Larumbe skoro pri isteku napada iz daljine savladao Mišovića. Srpski napad za izjednačenje nije uspeo.

Dosuđen je kontra faul Uboviću tačno 32 sekunde pre kraja i nije bilo problema za Špance da sačuvaju loptu i pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading