SRBIJA RAZBILA HRVATSKU! Komšije izbegle DEBAKL uoči Evropskog prvenstva!

Autor: M. M.

Sport

29.12.2023

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljivi "delfini"!

SRBIJA RAZBILA HRVATSKU! Komšije izbegle DEBAKL uoči Evropskog prvenstva!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacije Srbije i Hrvatske odmerile su snage u sparing utakmici na bazenu SRC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu, šest dana pre početka Evropskog prvenstva u Zagrebu i Dubrovniku. A naši "delfini" slavili su sa ubedljivih 13:8.

Bila je to na neki način generalna proba za obe selekcije, s tim da su selektori Uroš Stevanović i Ivica Tucak isprobavali razne kombinacije, s obzirom da je to bio sparing i da se rezultat nije vodio na semaforu.

Međutim, bez obzira na to, zanimljivo je da je Srbija u prvom poluvremenu postigla sedam golova, a da nije primila nijedan. Dakle, komšije su izbegle prave debakl na Dorćolu.

Na kraju je bila bolja za pet golova, što sigurno hrabri pred početak Šampionata Evrope, gde će srpska selekcija biti u grupi sa tri uslovno rečeno lakša rivala, a da će zatim već od osmine finala imati mnogo teže protivnike. To je posledica plasmana na Evropskom prvenstvu u Splitu, gde je Srbija bila deveta, ali Stevanović i vaterpolisti ističu da će ići od utakmice do utakmice i da je posle grupe svaki meč kao finale.

Selektor Stevanović će posle večerašnjeg treninga svojim vaterpolistima saopštiti spisak igrača na koje računa za šampionat Evrope u Zagrebu, a očekuje se da na njemu budu Nikola Jakšić i Dušan Mandić. Vaterpolista Novog Beograda je pre mesec dana zadobio povredu, propustio je i turnir u Budimpešti, ali se polako oporavlja i danas je bio na ivici bazena. Sa druge strane, Mandić je igrao u Budimpešti, gde ove sezone u kapici Ferencvaroša beleži sjajne partije, ali ga nije bilo na treningu sa selekcijom Hrvatske zbog prehlade. Ipak, izvesno je da će za meč sa Izraelom, koji je na programu petog januara, biti potpuno spreman, prenose "Vaterpolo vesti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading