VATERPOLISTKINJE ZAUSTAVLJENE U OSMINI FINALA: Hrvatska ipak uspešnija!

Autor:

Sport

08.01.2024

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska vaterpolo reprezentacija ostala je bez plasman u čevrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u osmini finala poražena od Hrvatske rezultatom 11:8.

VATERPOLISTKINJE ZAUSTAVLJENE U OSMINI FINALA: Hrvatska ipak uspešnija!

Foto: vikipedija

Uprkos tome što je naša reprezentacija početkom treće deonice imala tri gola prednosti (7:4), u završnici su Hrvatice serijom 4:0 došle do preokreta, a zatim i golom Ive Rozić na 1:18 do kraja i nedostižnih 10:8.

Tako će Srbija umesto u borbu za polufinale, igrati u razigravanju za plasman 9. do 11. mesta Evropskog prvenstva, dok će Hrvatska u četvrtfinalu igrati sa aktuelnim prvakom Starog kontinenta - Španijom.

Nakon početnog vođstva Hrvatske koja je došla do prvog gola na meču preko Jelene Butić, naše reprezentativke su sa dva gola Ane Milićević preokrenula rezultat i preuzela kontrolu nad utakmicom.

Republika

Foto: F. Bakić

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije

Pogotkom Hristine Ilić vaterpolistkinje Srbije su došle do dva gola prednosti (3:1), koju je održala do odlaska na poluvreme (4:6), a tokm treće deonice naše devojke su imale i maksimalnih plus tri (7:4).

Međutim, u finišu trećeg kvatrala došlo je do pada u igri naših reprezentativki, što je Hrvatska iskoristila za preokret. Naše rivalke do ulaska u poslednji period smanjile na 7:6, a onda sa još dva pogotka početkom četvrte četvrtine stigle do vođstva 8:7.

Usledio je period zastoja kod oba tima, gde je Hrvatska pogađala i okvir gola, a onda je Ana Milićević na 3:18 do kraja postigla postigla preko važan gol za Srbiju i izjednačila na 8:8.

Međutim, u završnici meča naše rivalke su napravile novu seriju od 3:0 i na kraju došle do ubedljive pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading