SRBIJA PREGAZILA ČILE: Rukometašice OBEZBEDILE drugu fazu Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

05.12.2023

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična igra u drugom delu donela bitan trijumf.

SRBIJA PREGAZILA ČILE: Rukometašice OBEZBEDILE drugu fazu Svetskog prvenstva!

Foto: PHOTO: IHF

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Herningu pobedila selekciju Čilea rezultatom 30:16 (10:6) u meču poslednjeg, trećeg kola grupe E prve faze takmičenja na planetarnom šampionatu.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Aleksandra Stamenić, koja je postigla sedam golova, dok su Dunja Radević i Sanja Radosavljević dodale po četiri.

U reprezentaciji Čilea najbolja je bila Maura Andrea Alvarez Giljen sa četiri gola. Kasnije večeras u drugom meču trećeg kola grupe E sastaće se Danska i Rumunija.

Prvo mesto na tabeli dele Danska i Rumunija, koje su sakupile po četiri boda, dok je Srbija treća sa dva. Čile je poslednji bez bodova. Danska, Rumunija i Srbija igraće u drugoj fazi SP u Trećoj grupi sa selekcijama Nemačke, Poljske i Japana.

 

 

Svi mečevi ove grupe biće odigrani u Herningu. Srbija u drugu fazu SP nije prenela nijedan bod, pošto je u prvoj fazi poražena od Danske i Rumunije.

Srbija je na startu meča povela 3:0 protiv Čilea. Međutim, izabranice Uroša Bregara više od 13 minuta nisu postigle gol i dozvolile su Čileu da povede 4:3. Srbija je u prvom poluvremenu napravila veliki broj grešaka, ali je prvi deo meča dobila rezultatom 10:6.

Rukometašice Srbije su zaigrale angažovanije u drugom poluvremenu i zasluženo su stigle do pobede od 30:16.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading