SELEKTOR SRBIJE NEMA DILEMU! Bregar: Moramo da prođemo grupu na Svetskom prvenstvu

Autor: M. N.

Sport

30.11.2023

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ima velike ciljeve

SELEKTOR SRBIJE NEMA DILEMU! Bregar: Moramo da prođemo grupu na Svetskom prvenstvu

Foto: Starsport

Uroš Bregar

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je danas u Herningu da je primarni cilj njegovog tima plasman u glavnu rundu Svetskog prvenstva.
Rukometašice Srbije se od danas nalaze u Herningu gde će igrati mečeve prve faze na SP. Srbija se nalazi u grupi E sa selekcijama Danske, Rumunije i Čilea.

Srbija će na šampionatu sveta nastupiti sa podmlađenim timom, a čak devet od 17 srpskih igračica debituje na SP.
Emilija Lazić i Moli Kubina prvi put nastupaju na velikom takmičenju, dok su Katarina Bojičić, Jovana Milojević, Teodora Veličković, Marija Simić, Teodora Majkić, Dunja Radević i Edita Nuković debitantkinje na SP.

- Mislim da je tim kroz pripremni period proveden u Španiji napredovao. Dosta novih igračica iskoristile su prijateljski turnir u Santanderu da što brže usvoje sistem. Utakmice koje smo odigrali dale su nam dobar uvid, dok rezultatski protiv Japana to apsolutno nije bilo u redu, ali sa duelima protiv Argentine i Španije mogu biti zadovoljan - rekao je Bregar.


- Bitno je da nam igra na SP ne oscilira previše, da padovi budu što manji. Bitno je nastaviti rotaciju što je rađeno i u ove tri utakmice. Time će mlađe igračice sticati iskustvo što će u budućnosti dovesti do rezultata. Odlazak u Silkeborg u glavnu rundu je primarni cilj. Danska, prvi protivnik u grupi igra na domaćem terenu. Setimo se da su dobijeno finale EP izgubile od Norveške i sigurno su jedan od glavnih favorita. Rumunija na istom prvenstvu nije pokazala koliko je jaka i sigurno je i ona favorit protiv nas. Našu priliku tražićemo protiv Čilea i za to se spremamo - zaključio je Bregar.

Srbija će u prvom kolu grupe E sutra od 20.30 časova igrati sa Danskom. Rival Srpkinjama u drugom kolu, trećeg decembra od 18 sati biće selekcija Rumunije. Izabranice Uroša Bregara sastaće se u poslednjem, trećem kolu petog decembra od 16 sati sa Čileom.

Plasman u glavnu fazu SP izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Sve reprezentacije koje zauzmu četvrto mesto u grupi igraće u drugoj fazi za plasman od 25. do 32. mesta na SP.
SP je počelo juče, a igra se do 17. decembra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading