TEŽAK INCIDENT U BEOGRADSKOM PRIGRADSKOM NASELJU: Kaluđerica za dlaku izbegla katastrofu! (FOTO/VIDEO)

Autor: S. L. - E. S. T.

Vesti

30.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na benzinskoj pumpi "Eko" na Smederevskom putu izlile su se litre goriva i samo zahvaljujući sreći nije došlo do zapaljivanja benzina i velike tragedije

TEŽAK INCIDENT U BEOGRADSKOM PRIGRADSKOM NASELJU: Kaluđerica za dlaku izbegla katastrofu! (FOTO/VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen

U Kaluđerici je za dlaku izbegnuta tragedija koja je mogla da odnese mnogo ljudskih života. U ovom naselju, na benzinskoj pumpi "Eko" na Smederevskom putu, došlo je do izlivanja benzina iz creva za gorivo u mlazevima. Vrlo brzo se na asfaltu napravila velika bara, koja je lako mogla da izazove totalni haos, zapali se i da pumpa, sa sve gorivom, plane.

Snimak ovog ekscesa se pojavio i na društvenim mrežama, a ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da je u tom trenutku na benzinskoj stanici bio samo jedan radnik i to čovek u poodmaklim godinama, koji očigledno nije bio sposoban brzo da reaguje. Pored toga, postavlja se pitanje gde je odgovornost da se ostavi stariji čovek sam u smeni, i to noćnoj, na tako osetljivom radnom mestu.

Snimak pokazuje da situacija nije bila nimalo naivna jer su automobili prelazili preko bare od benzina, tako da je bila dovoljno i najmanja iskrica, pa da dođe do zapaljenja.

Snimatelj ovog videa bio je vidno uzrujan, a tokom celog incidenta bila je osetna panika.

- Alo, deda. Curi ti benzin, bajo. Benzin, bato. Ma ko je spustio, spao ti aparat. Eksplodiraće ti pumpa, druže. Spala je ona ručka. Beži, eksplodiraće ova pumpa - čuje se na videu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

I radnik se zbunio, ali ipak nije poslušao savete uplašenih ljudi da pobegne s pumpe, već je posle početne nedoumice otišao s druge strane točilice i vratio crevo s ručkom na mesto.

Jedan od korisnika Instagrama je napisao komentar uz ovaj snimak, otkrivajući da je radnik na pumpi jedan dobar i uslužan čovek, kojem nije teško da pomogne i drugima.

- Jadan čovek, radi uvek sam na točenju. Ne zna na koju će stranu pre dok na drugim pumpama sipaš sam dok te zaposleni opušteno gledaju. Kao da to nije njihov posao. Još mi je skoro baš ovaj čovek, dok je radio, pomogao da upalim auto, da povežem moj na njegov akumulator. Sve pohvale za ovog čoveka.

Republika

Foto: Instagram/Printscreen

EKO pumpa, izbegnut incident

Ipak, u većini komentara bila je prisutna zabrinutost.

- Dok on nađe ručku, neko baci pikavac iz auta u prolazu (ne znajući šta se dešava) i ode pumpa - samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

Drugi su se osvrnuli na godine radnika.

- Jadan čovek! Ima 70 godina, možda koju manje.

Ipak, najviše komentara je izazvao sam autor ovog videa, a korisnici Instagrama su mu žestoko zamerili što nije pomogao čoveku da zaustavi izlivanje goriva umesto što je snimao. Na snimku se, međutim, vidi da je, dok je radnik vraćao ručicu na mesto, jedan mladić ipak bio pored njega, pokušavajući da mu pomogne.
Bilo kako bilo, kao što smo rekli, Kaluđerica je, uz mnogo sreće, izbegla tragediju.

Republika

Foto: Instagram/Printscreen

EKO pumpa, izlio se benzin

Vlasnici pumpe bez komentara

Povodom ovog incidenta portal Republika je poslao pitanja kompaniji koja je vlasnik ove benzinske pumpe, s molbom da nam u najkraćem roku odgovore.

1. Povodom curenja benzina ne vašoj pumpi u Kaluđerici, da li ste svesni da je za dlaku izbegnuta tragedija i da je sve moglo da odleti u vazduh?

2. Da li smatrate da je u redu da vam zaposleni budu stariji ljudi, koji obavljaju poprilično odgovoran posao, a koji zbog svojih godina možda nisu u stanju da reaguju kako treba u određenim situacijama, kao što je bila situacija na vašoj pumpi u Kaluđerici?

3. Da li ste svesni da takvim načinom rada ugrožavate živote ljudi?

Do puštanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading