NE PRIZNAJU SUSPENZIJU! Igrači kažnjeni zbog nameštanja prešli na basket

Autor: M. N.

Sport

30.11.2023

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našli rupu u zakonu

NE PRIZNAJU SUSPENZIJU! Igrači kažnjeni zbog nameštanja prešli na basket

Foto: Republika

Basket 3x3 u Zabeli

Košarku ne mogu da igraju, ali basket mogu! Košarkaška liga Srbije bila je u centru velikog skandala jer su pojedini igrači nameštali utakmice. Oni su zbog ovog prestupa suspendovani i ne mogu da igraju košarku. 

Međutim, oni su našli rupu u zakonu i prešli su na basket. Sada bez problema igraju basket 3x3. Tu se misli na Nikolu Ćirkovića, koji igra u Užicu, Miroslav Pašajlić i David Miladinović se takođe aktivno bave basketom u Kini.

Povodom ove teme oglasio se i Aleksandar Grujin

- Nažalost, tačno je da su suspendovani igrači igrali basket 3×3 na zvaničnim turnirima. Kako je to moguće, to je pitanje za FIBA, jer ona pokriva i takmičenja u basketu, ali je očigledno došlo do propusta - rekao je direktor KLS Aleksandar Grujin.

On je takođe naveo da će protiv košarkaša biti podnete odgovarajuće prijave.

Povodom ovih najnovijih slučajeva, nevezano od postupaka koje vodi FIBA, preduzećemo sve neophodne korake. Podnećemo prijave našim državnim organima, policiji i tužilaštvu. Spremamo dokumentaciju, učinićemo sve što je do nas. Želimo i ovom prilikom da pokažemo da se KLS principijelno bori protiv svih nedozvoljenih radnji u košarci - rekao je Grujin

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading