RUSI OČAJNI: FIBA ih ponovo ignoriše! Nema KRAJA SANKCIJAMA!

Autor: M. M.

Sport

28.11.2023

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku Izvršnog komiteta u Švajcarskoj, Rusija bila pod tačnom razno.

RUSI OČAJNI: FIBA ih ponovo ignoriše! Nema KRAJA SANKCIJAMA!

Foto: pixabay.com

Košarkaška lopta

Otkako je februara 2022. počeo rat između Rusije i Ukrajine, brojne svetske sportske organizacije su uvele sankcije kako Rusima, tako i takmičarima iz Belorusije zbog njene podrške ruskoj vojsci.

FIBA se takođe pridružila tim suspenzijama, a imajući u vidu da se bliže Olimpijske igre u Parizu 2024, čelnici ruske košarke su se nadali da će biti nekih popusta u vidu ublažavanja sportskih sankcija. Međutim, od toga nema ništa.

Na sastanku Izvršnog komiteta FIBA u Švajcarskoj, Rusija je bila "jedna od manje važnih tema", stavljena je pod tačku "razno". Naime, doneta je odluka da se "produžava izopštenje Rusije i Belorusije iz takmničenja pod jurisdikcijom FIBA, a dalji koraci na tu temu biće razmatrani na narednom sastanku Centralnog odbora Svetske kuće košarke.

Inače, međunarodni olimpijski komitet (MOK) omogućio je pojedinačno učešće ruskim i beloruskim sportistima na takmičenjima bez zastava, ali ne i nacionalnim timovima. S tim u vezi, Izvršni komitet FIBA Evrope je odlučio da izbaci ove dve reprezentacije sa Evrobasketa, koji će se 2025. godine održati na Kipru, te u Poljskoj, Finskoj i Letoniji! To je obznanjeno u pismu koje je krajem aprila tekuće godine ovo telo poslalo Košarkaškom savezu Ukrajine, a odluka je bila jednoglasna.

Sve to znači da će Rusija zbog toga propustiti tri velika takmičenja u kontinuitetu, posle nedavno završenog Svetskog prvenstva i predstojećih Olimpijskih igara u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading