ŠKOLARCI KOŠARKAŠI SJAJNI NA ZAVRŠNOM TAKMIČENJU: Megin biser MVP!

Autor:

Sport

19.11.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održano je gradsko finale u košarci, u organizaciji Beogradske asocijacije za školski sport, gde učestvuju pobednici sa 17 beogradskih opština

ŠKOLARCI KOŠARKAŠI SJAJNI NA ZAVRŠNOM TAKMIČENJU: Megin biser MVP!

Foto: FOTO BAŠS

Posle kategorije srednje škole (dečaci i devojčice) i 7-8 razredi (devojčice) na red su došli završni dueli za uzrast 7-8 razred kod dečaka. Bilo je sjajno gledati mečeve, gde smo videli puno atraktivnih poteza, klinaca od kojih mnogi igraju i za najbolje beogradske klubove u kadetskom i juniorskom uzrastu.

Posle razigravanja usledilo je polufinale, a onda i meč za treće mesto i veliko finale. Meč za treće mesto: OŠ Gornja Varoš (Zemun) - OŠ Jovan Dučić (Novi Beograd) 44:38 posle produžetka. Finale: OŠ Zmaj Jova Jovanović (Voždovac) - OŠ Svetozar Marković (Vračar) 41:30. Dueli su trajali 4 x 7 minuta, uz suđenje profesionalnih sudija KSB.

Usledila je ceremonija dodela medalja a gosti BAŠS, bili su Željko Tanasković (predsednik Evropske federacije školskog sporta), Jelena Dubovac (regionalni direktor Sport time), Vuk Bjelajac (član Upravnog odbora BAŠS) i Boris Tomić (generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije).

Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport oduševljen je manifestacijom.

- Ima li šta lepše od dečijih osmeha i kada vidite decu, koja su naša budućnost, kako uživaju u sportovima koje vole. Čestitke svim učesnicima, a škola Zmaj sa Voždovca bila je zaista ubedljiva i siguran sam da su favoriti za osvajanje prvog mesta na narednom školskom Prvenstvu Srbije. Beogradska asocijacijacija nastavlja dalje, naš sportski sektor sjajno radi a do kraja godine čekaju nas takmičenja u streljaštvu i vaterpolu. Podrška Grada Beograda jako nam znači. Takođe naša Komisija u sastavu Vladimir Tica, Goran Ivković i Marko Vujadinović pravi završnu listu najuspešnijih škola po uzrasnim kategorijama i sledi i podela trenerki najboljima. Održali smo i upravni odbor i do kraja godine planiramo i Skupštinu - istakao je Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport.

Republika

Foto: FOTO BAŠS

Detalj sa utakmice

 

Zlatne medalje dodelila je Jelena Dubovac, koja je prvi put ove sezone prisustvovala na takmičenjima školaraca.

- Sve zapravo počinje od dece. Da bi sport bio jako uspešan, važno je da se mladi od najranijih godina i već u osnovnoj školi počnu baviti sportom. Bilo je uživanje gledati finalni meč, ali posebno je lepo i biti učesnik dodele medalja, gde vidite klince koji su presrećni kada dobiju medalju koju su zaslužili – reči su Jelene Dubovac, regionalne direktorke Sport time.

Na čelu Evropske federacije za školski sport (ESSF) je Srbin Željko Tanasković. Ove godine po prvi put je održano Evropsko u košarci za srednjoškolce u Skoplju. Naredne godine po planu je Evropsko prvenstvo za uzrast 7-8 razredi, a grad Zrenjanin je jedan od kandidata za domaćina.

- Neki od ovih klinaca sigurno će napraviti dobru karijeru u košarci. Bilo je lepo gledati mečeve u Hali sportova Ranko Žeravica. Najbitnije je da deca na nivou Beograda imaju priliku da se besplatno ostvare u sportu kojim se bave. Ovde smo videli i klince koji igraju košarku samo povremeno za školu ali i one koji ozbiljno treniraju godinama i predstavljaju Srbiju u mlađim reprezentativnim selekcijama. Školski sport je spona između amaterskog i profesionalnog sporta. Daću primer Nikole Jokića, koji je potekao iz našeg sistema a vidimo gde je danas. Čuvamo njegovu knjižicu Saveza za školski sport Srbije – poručio je Željko Tanasković.

Republika

Foto: FOTO BAŠS

Lun Jarc

 

Za MVP završnog turnira proglašen je učenik OŠ Zmaj i član beogradske KK Mega, Lun Jarc.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading