PEŠIĆ TRLJA RUKE: Košarkaška liga Srbije u NOVOM FORMATU!

Autor:

Sport

30.10.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči selektora nakon srebra na Mundobasketu nisu ostale nezapažene.

PEŠIĆ TRLJA RUKE: Košarkaška liga Srbije u NOVOM FORMATU!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Aleksandar Grujin direktor KLS govorio je o stvaranju profesionalne košarkaške lige Srbije od sezone 2025/26, a ovo je nešto o čemu je selektor Svetislav Pešić više puta govorio.

- Na sastanku koji smo imali govorili smo o dve teme usklađivanju kalendara KLS sa potrebama reprezentacije i odluci Skupštine KLS o formiranju Profesionalne lige Srbije donetoj na Staroj planini pred početak sezone - rekao je Grujin.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Grujin

 

Direktor KLS naglašava da je za KLS interes reprezentacije uvek bio prioritet, tako je i ovog puta kad predstoje Olimpijske igre. O razgovorima povodom lige koja bi trebalo da se formira za dve godine je rekao:

- Dogovor je da se napravi platforma sa kojom će da se izađe pred klubove. U njoj bi od početka do kraja igrali svi naši klubovi, računajući naravno i one najveće. To je neophodno zbog razvoja i masovnosti srpske košarke, jer u Leskovcu, Kraljevu, Užicu, Valjevu, Vršcu i svim drugim velikim centrima svi žele da vide Partizan i Crvenu zvezdu. Istovremeno, cilj nam je da se kroz naše takmičenje ostvari prohodnost ka FIBA takmičenjima i Evrokupu – kaže Grujin. 

Ideja je, naglašava, naišla na punu podršku selektora Pešića. 

- Oduševljen je idejom i dao je maksimalnu podršku. Prihvatio je da bude jedan od članova Radne grupe i aktivno učestvuje u projektu. Uz njega, u ovom telu bi trebalo da budu predstavnik saveza, predstavnici naših najvećih klubova, članovi iz klubova KLS i menadžmenta lige – završio je Grujin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading