DRUGI PORAZ RUKOMETAŠICA NA SP: Rumunke surovo kaznile bledu partiju Srbije!

Autor: M. M.

Sport

03.12.2023

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučujuća utakmica za prolaz u narednu fazu naše devojke igraju u utorak od 18 časova protiv Čilea.

DRUGI PORAZ RUKOMETAŠICA NA SP: Rumunke surovo kaznile bledu partiju Srbije!

Foto: Tanjug/AP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Dansku, pošto je od izabranica Uroša Bregara bila bolja selekcija Rumunje rezultatom 37:28 (19:13).

Nakon sjajne partije u kojoj su skupo naplatile kožu, Srpkinje su odigrale vrlo loše. Reprezentacija naših istočnih suseda kao da je igrala u brzini više, čemu podmlađena Srbija nije uspela da papira. Sada, nakon drugog kola, izabranice Uroša Bregara imaju isto toliko poraza.

Rumunija je brzo došla do početne prednosti i lako se odvojila, koristeći izgubljene lopte našeg tima. Sporo su reagovale, teško u pronalazile rešenja u napadu, ali i u odbrani.

Bolje su zaigrale naše devojke početkom drugog poluvremeno, činilo se da bi borba tek mogla da se razvije. Međutim, onda je usledila nova serija greška koje su Rumunke znalački koristile i dolazile do lakih golova. Snagom i brzinom su dominirale naše protivnice i zabeležile su ubedljivu pobedu. 

Eliza Julija Bukeši je postigla osam golova, Sonja Serafikeanu je dodala sedam. Za Rumunke nije igrala zbog povrede najbolja igračica Kristine Neagu, koja je propustila i prvi meč protiv Čilea, ali bi mogla u nastavku takmičenje da pomogne saigračicama.

U dresu Srbije istakle su se Marija Laništanin i Jovana Jovović sa po pet golova, dok je Anđela Janjušević imala jedan manje.

Odlučujuća utakmica za prolaz u narednu fazu Svetskog prvenstva biće duel sa Čileom, koji naše devojke igraju u utorak od 18 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading