VELIKA ŠTETA: Mlade i hrabre Srpkinje pale na startu SP uz sramotno suđenje!

Autor: M. M.

Sport

01.12.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz od moćnih Dankinja posle preokreta (25:21).

VELIKA ŠTETA: Mlade i hrabre Srpkinje pale na startu SP uz sramotno suđenje!

Foto: Tanjug/AP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije napravila senzaciju na otvaranju Svetskog prvenstva, ali jeste oduševila! Usred Danske, protiv domaće selekcije koju je bodrilo 15.000 navijača u Heringu, srpske rukometašice su izgubile sa 25:21, iako je do pred sam kraj vodila.

A, nema sumnje da bi bilo puno drugačije da nije bilo tendencioznog suđenja u korist Danske! U podmlađenoj reprezentaciji Srbije bio je čak devet debitantkinja, dok su kod domaćih rukometišica njih deset odigrale više od 100 utakmica za nacionalni tim. 

Moćna Danska, vicešampion Evrope, treća sa prošlog šampionata sveta i trostruki olimpijski šampion, nije znala šta ju je snašlo usled brzih akcija Srpkinja, u prvom poluvremenu. Publika se hvatala za glavu u tim trenucima kako je igrala četa Uroša Bregara, da bi nedugo zatim počele vrlo čudne odluke sudija Alekseja i Igora Kovalčuka. Isključivali su čas pogrešnu igračicu, slali na klupu i po dve rukometašice Srbije, a iskusna ekipa kao što je Danska to nije propustila.

Uz Jorgensenovu koja je postizala golove kao na traci, Dankinje su preokrenule rezultat i ostvarile pobedu koja jeste bila očekivana, ali tek posle fantastičnog izdanja autsajderki koje su, iako mlade, iako otpisane od svih, tako odigrale - da je domaća selekcija slavila trijumf kao da je ostvaren u finalu.

Za dva dana, Srbija igra sa Rumunijom, koja je pobedila Čile sa 44:19, a pobeda nad komšinicama značila bi i prenošenje dva važan gola u drugu fazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading