KAKO VAS NIJE SRAMOTA? Fudbalski LILIPUTANCI su BOLJI OD srpskih klubova u Evropi! STRMOGLAVI PAD na listi!

Autor:

Sport

10.11.2023

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasni rezultati doveli su do neverovatne situacije.

KAKO VAS NIJE SRAMOTA? Fudbalski LILIPUTANCI su BOLJI OD srpskih klubova u Evropi! STRMOGLAVI PAD na listi!

Foto: shutterstock

Srbija je ove godine imala najveći broj učesnika u evropskom takmičenjima(računajući i kvalifikacije) u svojoj istoriji.

Šampion (Crvena zvezda) je obezbedio direktno učešće u Ligi šampionavicešampion najmanje Ligu Evrope (TSC), a čak pet timova krenulo je u svoju misiju sa različitih stepenika (Partizan, Vojvodina, Čukarički, TSC, Crvena zvezda)

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

 

Zadovoljno smo se ponosili, trljali ruke, busali se kako je naša liga 11. po jačini na Starom kontinentu, a već u novembru možemo da konstatujemo da smo dobili šamar realnosti. Nije ovo ni šamar, već udarac "maljem" koji je u paramparčad srušio sve snove o nekom dobrom fudbalu koji se igra u našoj zemlji.

Neki su svoju misiju završili u sezoni kupanja i godišnjih odmora, a kako igraju pojedini, bolje da ni njih nismo gledali jer neretko vade po pet lopti iz svoje mreže.

Sezonu je Srbija startovala sa 11. mesta, a sada je trenutno na 16. poziciji i izvesno je da gubi drugi klub u Ligi šampiona, ali i jedno mesto u Evropi. Za nacionalni koeficijent ove sezone, do sada, Srbija je osvojila 1,4 poena. To je količnik kad se dosadašnjih sedam bodova podeli sa pet učesnika. Pozicija 15 je ključna, a mi smo ispod nje.

Srpski klubovi dosad nemaju pobedu u Evropi, upisali su samo dva remija (Crvena zvezda i TSC), te imaju čak deset poraza.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri TSC

 

Ispred Srbije su sad Norvežani, koji nam beže 1.100 bodova. Takođe, ispred nas su i Danci, Česi i Švajcarci, dok nam ozbiljno prete Ukrajinci, Izraelci i Grci.

Podatak koji posebno boli jeste da su manje bodova od Srbije za UEFA koeficijent listu osvojili samo Crna Gora, Gruzija, Severna Irska, Litvanija, Vels, Lihtenštajn, San Marino, Gibraltar i Estonija.

Verovali ili ne, ISPRED Srbije su čak Malta, Andora, BiH, Albanija, Moldavija, Farska Ostrva, Finska, Severna Makedonija, Letonija, Irska, Jermenija, Luksemburg.

Sve same fudbalske velesile, nema šta.

Treba da stavimo prst na čelo i da se svi kolektivno zapitamo šta radimo i kuda ovo vodi. Floskula koja se često koristi je ta da "danas svi igraju fudbal"...Svi osim nas izgleda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
istina

10.11.2023 13:01

PROBLEM SU CELNICI U KLUBOVIMA I U SAVEZU.