SUNOVRAT EKS YU FUDBALA! Crvena zvezda ČUVA OBRAZ u Evropi!

Autor:

Sport

10.11.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košmarna fudbalska godina za eks Yu timove se nastavlja.

SUNOVRAT EKS YU FUDBALA! Crvena zvezda ČUVA OBRAZ u Evropi!

Foto: shutterstock

Fudbaleri Crvene zvezde su porazom od Lajpciga sa 2:1 na Marakani u četvrtom kolu G grupe Lige šampiona ostali bez teoretskih šansi da prođu u osminu finala elitnog takmičenja. Zato je sada pred izabranicima Baraka Bahara borba sa Jang bojsom za to treće mesto koje vodi u Ligu Evrope na proleće. Srpska i švajcarska ekipa su izjednačene na tabeli sa po jednim bodom, s tim da su crveno-beli na poziciji iznad zbog bolje gol-razlike.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Zvezda - Lajpcig

 

Dakle, san o proleču u Evropi za crveno-bele i dalje živi, a može se reći da je i vrlo izvestan, što nije slučaj sa ostalim timovima iz eks Jugoslavije koji se takmiče u Evropi ove godine.

Godina je košmarna, kako za srpske, tako i za komšijske timove, koji jedva da su sakupili po neki bod u svojim takmičenjima.

Počnimo od TSC koji se nalazi na 4. mestu svoje A grupe u Ligi Evrope sa samo jednim osvojenim bodom(remi sa Olimpijakosom 2:2) i bez ikakvih šansi su da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri TSC

 

Čukarički je u još gorem položaj, pošto ekipa sa Banovog Brda u Ligi konferencija iz četiri utakmice nije uspela da osvoji ni bod i nalazi se na poslednjem mestu F grupe! Njima ostaje nada da će uspeti da osvoje počasne poene i tako makar malo doprinesu poboljšanju žestoko okrnjenog koeficijenta srpskog fudbala.

Republika

Foto: TV Arena sport

Fudbaleri Čekaričkog

 

Ni komšije nisu u zavidnoj situaciji. Svi klubovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije takmiče se u Ligi konferencija, a njihovi rezultati su poražavajući.

Dinamo Zagreb nalazi se na začelju C grupe Lige konferencija sa tri osvojena boda iz četiri meča, mada još uvek imaju teorijske šanse da se nadju u narednoj fazi.

Zrinjski takođe ima tri osvojena boda, a na deobi su trećeg mesta E grupe Lige konferencija.

Identična je situacija i sa Olimpijom koja uz tri osvojena boda zauzima poslednje mesto A grupe Lige konferencija.

Dakle, rezultati su poražavajući, ali šta reći za one koji nisu uspeli da prođu ni kvalifikacije!? Partizan je doživeo blamažu od Nordsjelanda, Hajduk Split ispao je od Paoka, dok je Vojvodina poražena od Apoela sa Kipra. Rijeka je porazom u dvomečuod Lila zaokružila košmar.

Sezona za zaborav, ali vidi se svetlo na kraju tunela. Ukoliko Crvena zvezda obezbedi treće mesto u grupi Lige šampiona, može se reći da je njihov put bio makar delimično uspešan. 

Ostaje nada da će tako i biti, a ukoliko se ostvari, sve je moguće!

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Cene

10.11.2023 17:29

Znao sam da ste zvezdin portal ali da napišete da ona čuva obraz EYU fudbala je smešno