KAKVA SRBIJA, MOĆNA SRBIJA: Rukometašice bez milosti prema Bugarskoj na startu kvalifikacija za EP!

Autor:

Sport

11.10.2023

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najefikasnija u redovima Srpkinja bila je Sanja Radosavljević sa osam golova.

KAKVA SRBIJA, MOĆNA SRBIJA: Rukometašice bez milosti prema Bugarskoj na startu kvalifikacija za EP!

Foto: Starsport

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Bugarsku - 40:16 (23:8) na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će 2024. godine biti održano u Austriji, Švajcarskoj i Mađarskoj.

Pitanje pobednika u meču grupe 6 kvalifikacija u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu nije se postavljalo nijednog trenutka, jer su izabranice Uroša Bregara pokazale da su za klasu bolje od Bugarki.

Najefikasnija u redovima Srpkinja bila je Sanja Radosavljević sa osam golova, Dunja Radević i Anđela Janjušević su dale po četiri, a Aleksandra Vukajlović, Bojana Milić, Aleksandra Stamenić, Emilija Lazić i Jovana Jovović po tri. Pažnju je privukao i debi mladog golmana Kubine Moli, devojke rođene u Adi, koja je nastupala za mlađe kategorije mađarske reprezentacije, ali je rešila da u budućnosti brani boje Srbije. 

Kod Bugarki se istakla Kristina Milanova sa šest pogodaka.

Srbija će nakon pobede putovati u Ankaru gde ih očekuje duel protiv Turske. Tukinje su, inače, danas poražene od Crne Gore sa 39:23 i jasno je da će upravo Crnogorke biti glavni rival podmlađenoj četi Uroša Bregara u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading