IZRAELCI ZAHVALNI SRBIJI: Bahar i Natho IZAZVALI EMPATIJU!

Autor:

Sport

09.10.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U invaziji palestinskog Hamasa na Izrael, broj mrtvih se meri stotinama, dok su hiljade ljudi povređene i proterane. Tel Aviv je u međuvremenu pokrenuo odmazdu, a sukob je dodatno zakomplikovan uključenjem Hezbolaha, vojne organizacije koja, prema procenama bezbednosnih stručnjaka, raspolaže sa velikim brojem raketa.

IZRAELCI ZAHVALNI SRBIJI: Bahar i Natho IZAZVALI EMPATIJU!

Foto: FK Crvena zvezda, starsport

Cela ova situacija duboko je pogodila državljane Izraela koji su na radu u Srbiji, prvenstveno Baraka Bahara, Omrija Glazera i Bibrasa Natha.

Bahar nije smogao snage da održi konferenciju za štampu pre, a ni nakon utakmice Crvene zvezde protiv Radničkog u Kragujevcu.

Omri Glazer je takođe objavljivao poruke podrške svom narodu, a bilo je pitanje da li će istrčati na teren stadiona "Čika Dača".

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Omri Glazer

 

Bibras Natho je odigrao meč za Partizan protiv Mladosti iz Lučana, postigao je pogodak, a umesto slavlja, na njegovom licu su se pojavile suze. Svi saigrači su dotrčali da ga zagrle i uteše, a trener Igor Duljaj pohvalno je govorio o svom zameniku kapitena.

- Rekao sam mu pre meča da ću ga potpuno razumeti ukoliko ne može da igra. On je veliki profesionalac i naše misli su uz njega i sve žrtve - rekao je Igor Duljaj.

Republika

Foto: Starsport

Igor Duljaj

 

Upravo Nathove suze i ponašanje Bahara i Glazera podstakle su vodeći sportski portal  u Izraelu one.com.il da napiše tekst o Srbiji, gde se zahvaljuje našem narodu na podršci.

Ovaj portal navodi i istoriju odnosa Srbije i Izraela. Podsetili su na NATO bombardovanje, kojem se Izrael protivio, ali ističe i da Srbi nisu blagonaklono gledali na priznanje Kosova od strane Izraela, ali i da je to došlo pre glasanja Srbije za članstvo Palestine u Unesko.

Zajedno su u stanju da izazovu empatiju u srpskoj javnosti prema Izraelu u teškom periodu. Podrazumeva se da je politička moć Srbije u međunarodnoj areni ograničena, ali generalno gledano, simpatije uvek mogu biti važne. Srbi su narod koji poznaje brutalne ratove u bliskoj prošlosti, a razume i koliko je međunarodno javno mnjenje kritično. Zato su u stanju da razumeju Izrael bolje od drugih. Natho, Glazer i Barak su u stanju da to istaknu - piše između ostalog u tekstu.

Srbija je zemlja koja prihvata sve ljude, bez izuzetka. Sportisti koji igraju za naše klubove su cenjeni i voljeni, a naša zemlja im je drugi dom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading