PORAZ ZA KRAJ: Slovenci očitali lekciju odbojkašima Srbije

Autor:

Sport

08.10.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debakl sa 3:0 ne boli puno jer su "orlovi" već bili ostali bez plasmana na Olimpijske igre.

PORAZ ZA KRAJ: Slovenci očitali lekciju odbojkašima Srbije

Foto: FIVB

Odbojkaši Srbije poraženi su od Slovenije sa 3:0 (25:22, 25:23, 25:21) u poslednjem meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Meč u Tokiju nije imao nikakav rezultatski značaj jer su izabranici Igora Kolakovića ranije ostali bez šansi da se iz Japana plasiraju na Olimpijske igre u Parizu 2024. Naime, u našoj B grupi je i pre ovog meča bilo poznato da su SAD i Japan overili za Pariz.

Najefikasniji kod pobednika bio je Rok Možič sa 14 poena, Jan Kozamernik je dodao 13, a Tine Urnaut 11. Na drugoj strani kod Srbije istakao se Miran Kujundžić sa 15 poena, Dražen Luburić je dodao 13, a Marko Ivović 10.

Podsetimo, za odbojkaše Srbije postoji samo još jedna, istinu mala, šansa da se plasiraju na Olimpijske igre. U Parizu će učestvovati 12 ekipa, tamo su se već našli Francuzi kao domaćini, a pridružiće im se još šest ekipa koje izbore vizu preko kvalifikacionog turnira. Preostalih pet mesta popuniće se prema rangu na FIVB listi, a Srbija je na njoj trenutno deveta. To znači da će "orlovi" navijati da što manje lošije rangiranih selekcija od nas ode na OI sa ova tri turnira, što je recimo slučaj sa Belgijom i Nemačkom.

Međutim, dosta toga će zavisiti i od predstojeće Lige nacija. Kroz nju će sve zemlje, pa i Srbija, moći da poprave svoj plasman na rang-listi i da tako overe vizu za Olimpijske igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading