POSTOJI NADA: OVAKO odbojkaši Srbije mogu do Olimpijskih igra!

Autor:

Sport

07.10.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije sve izgubljeno.

POSTOJI NADA: OVAKO odbojkaši Srbije mogu do Olimpijskih igra!

Foto: FIVB

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije SAD rezultatom 0:3 (19:25, 18:25, 17:25), čime je izgubila sve šanse da se plasira na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira u Japanu.

Međutim, ovo ne znači da je sve izgubljeno, pošto će izabranici Igora Kolakovića imati još jednu šansu da se domognu vize za Pariz.

Naime, na Olimpijskim igrama učestvuje 12 ekipa. Već su se tamo našli Francuzi kao domaćini, a pridružiće im se još šest ekipa koje izbore vizu preko kvalifikacionog turnira, a jedna od njih je i Amerika, koja je upravo protiv Srbije potvrdila vizu za Pariz.

Republika

Foto: cev

Odbojkaši Srbije

 

Trenutno je Srbija na 9. mestu FIVB rang liste i za sada ima izgledne šanse da na osnovu tog mesta dođe do poslednjeg mesta za Ol.

Trenutno , od lošije rangiranih ekipa samo su Belgija na Nemačka na putu da osiguraju vizu za Pariz, a Srbiji odgovara da ekipe koje su ispod nje na listi ne obezbede direktnu vizu.

Ukoliko bi i Nemačka i Belgija posustale u poslednjim utakmicama, to bi Srbiji dodatno popravilo šanse.

Sve će zavisiti od sledeće Lige nacija, gde će posle grupne faze ovog takmičenja biti i kompletirana rang lista za plasman na Olimpijske igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=U9YWgwSvMf

Komentari (0)

Loading