SAJONARA, TOKIO: Odbojkaši Srbije se opraštaju od Japana i Olimpijskih igara, za sada

Autor:

Sport

08.10.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Igora Kolakovića igraju sa Slovenijom rezultatski nevažan meč kada je u pitanju odlazak u Pariz 2024. godine.

SAJONARA, TOKIO: Odbojkaši Srbije se opraštaju od Japana i Olimpijskih igara, za sada

Foto: www.profimedia.rs

Odbojkaši Srbije sastaju se od 9.00 sa selekcijom Slovenije u poslednjem kolu kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre. Meč u Tokiju nema nikakav rezultatski značaj jer izabranici Igora Kolakovića nisu uspeli da do poslednjeg meča sačuvaju šanse da mogu da se plasiraju na Olimpijske igre u Parizu 2024. Naime, u našoj B grupi je poznato da su SAD i Japan overili za Pariz.

Međutim, to ne znači da "orlovi" ne treba da daju sve od sebe imajući u vidu da svaka pobeda donosi bodove za FIVB rang-listu, a ona može da bude poslednja šansa da odbojkaši Srbije ipak vide Pariz dogodine.

Naime, za odbojkaše Srbije postoji samo još jedna, istinu mala, šansa da se plasiraju na Olimpijske igre. U Parizu će učestvovati 12 ekipa, tamo su se već našli Francuzi kao domaćini, a pridružiće im se još šest ekipa koje izbore vizu preko kvalifikacionog turnira. Preostalih pet mesta popuniće se prema rangu na FIVB listi, a Srbija je na njoj trenutno deveta. To znači da će "orlovi" navijati da što manje lošije rangiranih selekcija od nas ode na OI sa ova tri turnira, što je recimo slučaj sa Belgijom i Nemačkom.

Međutim, dosta toga će zavisiti i od predstojeće Lige nacija. Kroz nju će sve zemlje, pa i Srbija, moći da poprave svoj plasman na rang-listi i da tako overe vizu za Olimpijske igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading