VELIKI USPEH SRPSKOG BOKSA: Četiri zlata i bronza na šampionatu Balkana!

Autor:

Sport

04.10.2023

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija zasijala punim sjajem na EUBC Balkanskom prvenstvu za muškarce i žene za elitne muške i ženske starosne kategorije koje je održano u bugarskoj Albeni.

VELIKI USPEH SRPSKOG BOKSA: Četiri zlata i bronza na šampionatu Balkana!

Foto: BSS

Tri zlata srpskih bokserki, jedno najsjajnije odličje kod muškaraca i jedna muška bronza je bilans naših selekcija na šampionatu Balkana čime je tim Srbije u ukupnom skoru zauzeo treću poziciju, iza domaćina Bugarske i Ukrajine kojoj je EUBC ove godine dozvolio da se takmiči na ovom prvenstu.

Selekcija Srbije nastupila je sa sedam boksera i osvojila četiri zlatne medalje, dok je Ukrajina učestvovala sa 24 boksera i imala takođe bilans od četiri zlata.

Prvo zlato za Srbiju iskovao je srpski reprezentativac Jovan Nikolić u kategoriji do 75 kg dominantom i ubedljivom pobedom nad Bugarinom Vilijamom Čolovim, a pre je eliminisao i Ukrajinca Pavla Iljušu.

Usledilo je zlato je Milene Matović u kategoriji do 66 kg koja je u finalu salvadala Grkinju Mavrometi Paraskevi, prethodno pobedivši i Ukrajinku Nataliju Merinovu.

Treće zlato za Srbiju i treći put intoniranje srpske himne u nastavku takmičenja izborila je Nina Radovanović (do 50 kg) koja će se za zlato borila protiv Bugarske Vaneline Poptoleve.

Četvrto zlato Srbiji je upisala Anđela Branković (do 57 kg) u kategoriji do salvadavši Rumunku Nikoletu Banciu.

Bronzu i ujedno prvu medalju na ovom šampionatu za našu zemlju osvojio je Stefan Camović u kategoriji do 60 kg pobedom na Ukrajincem Maksimom Ziharovim 4:1. Zaustavljen je u polufinalu od Rumuna Julijana Barneskua.

Republika

Foto: BSS

Jovan Nikolić

 

- Boksovao sam punim srcem, sa visokim stepenom samopouzdanja i sa dubokim uverenjem da ću Srbiji doneti zlato sa Balkanskog šampionata. Srećan sam i ponosan, ispunio sam jedan od ciljeva, nakon osvajanja Beogradskog pobednika, sada sam uzeo i Balkansko zlato, sledeći cilj kome ću sav da se predam i radim na njemu je osvajanje medalje na šampionatu Evrope u Beogradu 2024 – istakao je zlatni reprezentativac Srbije Jovan Nikolić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading