SELEKTOR SRBIJE IZRAČUNAO! Evo koliko POBEDA treba "orlovima" za odlazak na Olimpijske igre!

Autor:

Sport

04.10.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je u Tokiju da je zadovoljan pobedom protiv Finske i dodao da su njegovom timu potrebna tri trijumfa za plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

SELEKTOR SRBIJE IZRAČUNAO! Evo koliko POBEDA treba "orlovima" za odlazak na Olimpijske igre!

Foto: FIVB

Srbija je pobedila Finsku 3:0 (po setovima 25:21, 25:22, 25:22) u utakmici četvrtog kola Grupe B kvalifikacionog turnira za najveće planetarno takmičenje, koje se 2024. održava u prestonici Francuske.

Naši odbojkaši se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli sa devet bodova, dok su Slovenija i SAD sakupili po 12 bodova.

- Znali smo da će da bude ovakav meč, Finci su jako tehnički dobra ekipa, koja igra dobru odbranu. Danas su dominirali na elementu prijema servisa. Međutim, igrali smo strpljivo, igrali smo poen za poen, napravili smo prednost u prvom setu u pravom trenutku. U drugom smo takođe obezbedili prednost u završnici, a u trećem smo okrenuli u pravom trenutku - rekao je Kolaković, a preneo OSS.

Srbija će naredni meč u Tokiju odigrati u petak protiv Japana, četvrtak je slobodan dan. Za vikend su dani odluke, pošto se sastajemo s vodećim tandemom, Slovencima u subotu, potom i Amerikancima u nedelju (oba duela počinju od 9 časova).

- Meč sa Finskom bila je dobra pobeda uoči duela sa Japanom, Slovenijom i SAD. Dobro smo rasporedili snage svih igrača. Nadam se da će većina igrača biti sveža za nastavak takmičenja. Imamo dobru situaciju sa zdravljem igrača i njihovom kondicijom. Slobodan dan ćemo iskoristiti za oporavak, a potom slede tri krucijalna meča. Potrebne su nam tri pobede da bi se našli na Olimpijskim igrama - dodao je selektor "orlova".

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Uroš Kovačević izjavio je da meč sa Finskom nije bio lak.

- Bilo je teških situacija tokom meča, koje smo uspeli da realizujemo u našu korist. Presećan sam zbog pobede koje je veoma značajna za nas. Ovo je profesionalan sport, niko neće da se preda. Odbojka je jedan specifičan sport gde se niko unapred ne predaje. Slede nam tri odlučujuća meča, videćemo šta će na kraju da se desi. Nadam se najboljem, ali idemo meč po meč. Japan je kvalitetan tim, imamo velike šanse za pobedu iako oni igraju na svom terenu - istakao je Kovačević.

Meč između Srbije i Japana biće odigran u petak od 12.25 časova. Plasman na OI 2024. izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading