Banka Poštanska štedionica nastavlja da podržava penzionere

Autor:

Vesti

04.10.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogodnosti uz Penzionersku karticu

Banka Poštanska štedionica nastavlja da podržava penzionere

Foto: BPŠ

Za Banku Poštanska štedionica često kažu da je banka penzionera, s obzirom da od ukupno milion i 646 hiljada penzionera u Srbiji, usluge Banke trenutno koristi više od polovine. Preko tekućeg računa u Banci penzije prima više od 664.000 penzionera. Zajedno sa onima kojima penziju donosi poštar na kućnu adresu, usluge Banke za prijem svojih redovnih mesečnih primanja koristi blizu 900.000 penzionera.

Kao odgovorna banka prepoznatljiva po brizi za svoje klijente, posebno penzionere, Banka Poštanska štedionica uključila se u projekat Vlade Republike Srbije i omogućila korisnicima Penzionerske kartice brojne pogodnosti.

Banka je nedavno, podsećanja radi, odlučila da nakon isteka moratorijuma Narodne banke Srbije od 1. septembra ove godine ne menja Tarifu naknada u radu sa fizičkim licima i zadržala je umanjene tarife u odnosu na važeći tarifnik i za klijente penzionere. I pored toga, Banka je ovoj kategoriji klijenata, korisnicima „Penzionerske kartice nove generacije“, omogućila dodatno sniženje određenih naknada uz druge pogodnosti.

Foto: BPŠ

Pogodnosti uz Penzionersku karticu

Uz ovu karticu, penzioneri koji otvore tekući račun u Banci biće šest meseci oslobođeni troškova za vođenje tog platnog računa, uz mogućnost da odmah koriste besplatnu uslugu „Penzija unapred“ i raspolažu svojom penzijom do sedam dana pre zvaničnog datuma isplate.

Postojećim klijentima penzionerima mesečna naknada za vođenje platnog računa biće umanjena za 10 odsto u odnosu na trenutno važeće. Ukoliko penzioner, koji je do sad  mesečni Izvod po tekućem računu primao na kućnu adresu promeni način prijema, odnosno odluči da izvod prima na imejl ili podiže u Banci, mesečni troškovi za vođenje računa biće umanjeni za 32 odsto.

Za korisnike Penzionerske kartice besplatna je usluga obaveštenja SMS porukom o uplati penzije, prilivu sredstava na račun u Banci, realizaciji čekova, isticanju dozvoljenog prekoračenja. 

Banka je snizila i fiksnu kamatnu stopu u odnosu na važeću ponudu za dinarski kredit za refinansiranje sa osiguranjem.

Za Penzionersku karticu zainteresovani mogu da se prijave i više od 200 ekspozitura Banke širom Srbije.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading