Slovenački timovi ubedljivi na Wild Bear MTB etapnoj trci na Tari

Autor:

Sport

12.09.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugo izdanje Wild Bear MTB etapne trke održano je za vikend od 07-10. septembra 2023. godine, na terenima Nacionalnog parka Tara.

Slovenački timovi ubedljivi na Wild Bear MTB etapnoj trci na Tari

Foto: Privatna arhiva

Posle tri dana nadmetanja na stazama ukupne dužine od 148 km u izuzetno jakoj konkurenciji iz 8 zemalja iz regiona i šire, pobedu u generalnom plasmanu odneo je tim Granfondo villa Frežana iz Slovenije u sastavu Sikošek-Bilić, dok je drugo mesto pripalo njihovim sunarodnicima, timu Granfondo Semič boys u sastavu Sajko i Banovec, a treće mesto je osvojio tim Visit Kvarner u sastavu Marin Deković i Marko Fržop iz Hrvatske.

Wild Bear MTB stage trka, predstavlja međunarodnu trodnevnu biciklističku manifestaciju, koja okuplja najbolje vozače MTB bicikli iz regiona i šire. Vozači tokom tri dana nadmetanja, pređu 148 km specijalno pripremljenih i obeleženih šumskih  staza i makadamskih puteva, a savladaju visinsku razliku preko 4.000m.

Foto: Privatna arhiva

 

Sudeći po utiscima okupljenih učesnika drugo izdanje MTB trke Wild Bear prevazišlo je sva očekivanja takmičara. Vremenski uslovi su bili idealni za MTB vožnju, jaku konkurenciju činili su državni šampioni nekoliko zemalja u regionu, ali i mnogobrojni učesnici sa velikim iskustvom na svetski poznatim stage trkama.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Sve ovo doprinelo je da trodnevno trkanje na terenima nacionalnog parka Tara bude u rangu vrhunskih svetskih MTB događaja.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Timovi su osim mogućnosti da se provozaju živopisnim predelima Tare i istraže skrivene kutke netaknute prirode Nacionalnog parka, uživali u lokalnoj kuhinji i gostoprimstvu, kao i brojnim turističkim lokalitetima, kojima Tara obiluje.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Ovakve manifestacije doprinose značanom povećanju prihoda od turističke posete iz celog regiona, ali i u dobroj meri rade na promociji Nacionalnog parka Tare i okoline.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Inače, treće izdanje Wild Bear MTB 2024 zakazano je drugi vikend septembra naredne godine.

Foto: Privatna arhiva

 

Wild Bear MTB trku organizuje SU Na sve strane, nadaleko poznato ljubiteljima trčanja i planinskog biciklizma po manifestacijama Tri strane Kopaonika i Trail race Kopaonik.

Foto: Privatna arhiva

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading