LEGENDA PARTIZANA O SPEKTAKLU NA TAŠ-U! Odužili smo se Fuenlabradi! Ova utakmica je nešto POSEBNO! Željko odlično radi, ali mnogo ZAVISI od OVOGA!

Autor:

Sport

12.09.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni košarkaš crno-belih Zoran Stevanović evocirao je uspomene na dane kada se Partizan našao na krovu Evrope.

LEGENDA PARTIZANA O SPEKTAKLU NA TAŠ-U! Odužili smo se Fuenlabradi! Ova utakmica je nešto POSEBNO! Željko odlično radi, ali mnogo ZAVISI od OVOGA!

Foto: Starsport

Posle osvojenog internacionalnog turnira u Laktašima, na proslavi 50 godina Igokee, gde su u finalu deklasirali moćni CSKA iz Moskve, košarkaše Partizana očekuje novi spektakl.

Izabranici Željka Obradovića u sredu na terenu Sportskog centra Tašmajdan dočekuju bratsku Fuenlabradu, a meč će se igrati pod otvorenim nebom!

- Pod vedrim nebom našeg Beograda, na mestu gde se i pre osnivanja našeg kluba igrala košarka, dočekujemo našu braću iz Fuenlabrade! Biće to prilika i da prvi po put vidite crno-bele u novim dresovima za sezonu 2023/24 - najavili su crno-beli dolazak španskog velikana.

Partizan i Fuenlabradu veže ogromno prijateljstvo, iz dana kada je klub iz Humske osvojio prvu i jedinu titulu Kupa Evropskih Šampiona 1992. godine u Istanbulu.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zoran Stevanović

Te sezone, crno-belima je zbog sankcija našoj državi bilo onemogućeno da ugoste rivale u Beogradu, pa su mečeve igrali u Španiji udaljeni 2.031 kilometara vazdušnom linijom. Od tada, pa do danas, veza između crno-belih i Fuenlabrade je čvršća od najjačih lanaca, što je potvrđeno i prošle godine, kada su izabranici Željka Obradovića gostovali bratskom klubu.

- To je dobro, što se takve stvari neguju i održava ljubav. Kada smo igrali, Fuenlabrada je bila naša druga kuća. Dobro smo bili prihvaćeni i odužili smo se još boljim rezultatima i partijama. Biće spektakl na otvorenom i pun stadion - kaže za "Republiku" Zoran Stevanović, legendarni centar Partizana i član tadašnje generacije koja je pokorila Evropu pre više od tri decenije.

Proslavljeni Kragujevčanin veruje da će tribine biti ispunjene to poslednjeg mesta.

- Iako mlađe generacije ne znaju kako izgleda igrati utakmice pod otvorenim nebom, ubeđen sam da će uživati svi koji budu došli na Tašmajdan. Ljudi su željni takvih mečeva, a Partizan i Fuenlabrada godinama neguju odnos, koji je učvršćen još kada sam ja igrao.

Raduje nekadašnjeg košarkaša Radničkog, Beobanke, Trefl Sopota, Ahileasa, Igokee, FMP-a i bugarskog Jambola, odlično otvaranje sezone Obradovićevog tima.

- Osvojen je izuzetno jak turnir, u konkurenciji izraelskog Hapoela, Turk Telekoma, moskovskog CSKA, Galatasaraja... Sve su to jake ekipe, ali ništa to ne mora da znači. Prijateljski mečevi su nešto drugo, međutim, pobede uvek znače za samopouzdanje. Željko radi odlično, međutim, mnogo stvari zavisi od toga kako će izgledati kada krene takmičenje za bodove. Ovi momci su sjajni, imaju ogroman potencijal i pokazaće mnogo kada bude najvažnije - istakao je Stevanović za "Republiku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading