KAKVE REČI MAREJA O ĐOKOVIĆU! Ovo mu Novak NEĆE zaboraviti!

Autor:

Sport

12.09.2023

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski teniser osvrnuo se na uspeh Novaka Đokovića u Njujorrku.

KAKVE REČI MAREJA O ĐOKOVIĆU! Ovo mu Novak NEĆE zaboraviti!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Endi Mari

Britanac Endi Marej naglašava da je Novak Đoković trijumfom na US openu u Njujorku dokazao da je najbolji teniser sveta, prenosi (BBC). Đoković je pre dva dana osvojio poslednji grend slem u sezoni, pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva rezultatom 3:0 (po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3).

Najbolji ikada je trijumfom na Flešingu stigao do 24. grend slem trofeja. Marej kaže da će Đoković dominirati tenisom u narednim godinama.

- Na mladim teniserima je da guraju Đokovića i da ga prestignu. Međutim, ne izgleda da će to da se dogodi. Novak je veoma dugo neverovatan igrač, kao Rodžer Federer i Rafa Nadal, to je dugovečnost i koliko dugo su svi to mogli da rade - rekao je Britanac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Endi Marej

Nole je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, dok je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza.

- Đoković je u nedelju dokazao da je najbolji igrač na svetu. Kao što sam već rekao na mladim teniserima je da napreduju i da ga prestignu. Mislim da se Novak neće zaustaviti na 24 grend slem trofeja, ali nikada se ne zna koliko će to trajati - naveo je Endi.

Nekada prvi reket sveta (7. novembar 2016. godine) je dodao da će "Karlitos" uskoro dostići nivo igre srpskog asa.

- Fizički, motivacija, da se neko poput Alkaraza još poboljša. Španac je neverovatan igrač, on je briljantan, ali raditi ono što Novak radi je drugačije. Nije isto kao kada to radite 15-20 nedelja godišnje kao što Novak radi, svaki put kada izađe na teren. Mislim da će Alkaraz uskoro dostići taj nivo, ali smatram da ovo nije poslednji grend slem koji će Novak da osvoji - zaključio je Marej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading